Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

От: Промяна в отстъпките на Еконт за онлайн магазини

Olx за Еконт пондуми на Павел Пенчев е 300 + пратки на ден от 1 300 000 обяви ;) гламава работа.
 
От: Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

OLX са си напълно нормални платформи за търговия както ebay. Дълго време се използваха за търговия на гащи но нещата може и да се променят в друга посока. Категорично смятам, че именно чрез тях масовия потребител свикна да пазарува онлайн и постепенно интереса се пренесе към самостоятелни магазини. Българския пазар няма нищо общо с този в останалата част на Европа. За разлика от OLX няма нищо несериозно да се търгува в ebay, там има магазини реализиращи милиони оборот, както и в OLX има продавачи правещи стотици продажби дневно. В този смисъл ако Павел Пенчев е написал, че през OLX се генерират 300 товарителници дневно, това е 100% лъжа. 300 товарителници са направени само докато пиша това съобщение. Дори хора не използващи OLX или bazar за продажби, подготвят товарителниците си там заради отстъпките.
Колкото до Амазон, те винаги са използвали и UPS, както за експреси доставки, така и за стандартни. Получавам съм много такива. Но не виждам какво общо има това.
 
От: Промяна в отстъпките на Еконт за онлайн магазини

Оки Блаженни са вярващите........

Амазон работи с всички почти всички. Не само с 1 както е в Bg. Не ми говори глупости. Краставичар на краставичар краставици не трябва да продава.

Генерирани товарителници не значи онлайн търговия.

Тва, че търговец продава в платформа също не е онлан търговия.

Само ме занимаваш с глупости.
 
От: Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

Тва, че търговец продава в платформа също не е онлан търговия.
А кое е електронна търговия? Явно ще да е нещо специално.
 
От: Промяна в отстъпките на Еконт за онлайн магазини

Редръм задаваш тъпи въпроси!

Като пуснах 1-вия си магазин с 0 лв бюджет. Невероятно нали - 0 лв инвестиция. Стигнах 8к лв на месец от 3-ия етаж в блока ни и хола.

Да ти обяснявам ли още. Не си ли почнал и тинот гараж :) както всички динозаври. Както Амазон и бля бля.

Какво искаш от мен. Да продавам в OLX както всички шматки дето се обясняват по телефона 15 мин. Вместо за 15 мин да имат 10 поръчки. Защо стачкуваха работниците на Амазон - щото ги гърчат като роби.

За колко минути се събира 1 поръчка щото си отворко в Амазон иначе глоба.

Това ти е търговията през нета. Другото е голо вода.
 
От: Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

Вижда се, че човек като си повярва и не му се отразява добре на психиката :)
 
От: Промяна в отстъпките на Еконт за онлайн магазини

Прав си. Като станах доставчик на пълнеж към категории в големи два "онлайн магазина" с неналична стока. И им пуснах едрови цени и видях колко % е истинската търговия. Едва 5 - 10% е истинска. Почаках ги да видя колко оборот ще ми генерират ГОЛЕМИТЕ с над 50 к качени продукти - почаках ги и накрая им резнах маркуча. Никъв оборот от нещо по-различно от 500-1000 лв на месец. А ако им бях оправил всички изисквания - мостове между сайтовете - съпорт и бля бля. Даже им опаковах пратките. И искаха да им помагаме да качат всичко от над над 15 к продукти. Луди ей. И да им направим и снимките със запазен техен знак. Ле леееееее тва беше яко. Та така - всичко е онлайн търговия за вярващите.
 
От: Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

Ако имаш по-добра идея от това, като например инвестирането в собствена куриерска компания, бусове, ТИР-ове, офиси, изграждане тепърва на сайт, trust & authority, логистика, служители, Apps, винаги можеш да се заемеш, предлагайки и на себе си, и на всички останали от темата „сходни цени“, а дори и още по-добри, защо не?

Всеки случай стимулирането на олигополите да станат още по-големи и по-големи никога не е било решение и вариант. Впоследствие след години правят каквото си поискат, както поискат, когато поискат. Справка: Google (AdSense банани, Pandas и др. животни), Naspers (картинката), PP, eB, AMZN (ban waves) и т.н., вгледай се във Fortune 500.

От преди дни баш:



…и кръгът се затваря. Отвсякъде „цоцане“ на кинти и отвсякъде изтичане на кинти ИЗВЪН BG.

При Econt е същата работа с разликата. Тези, които отново и за пореден път им позволяват да стават все по-големи и ултра големи, са не кой да е друг, а merchants/traders и всякаквите шмекералник търговци.

Я, още някой е бил в Русе :)
 
Хаха евала, искрено се смях и се съгласявам с написаното!

От: Новата простотия на Еконт за онлайн магазини

Естествено, че не четат. Обслужваме зомбита на демокрацията. Деградирали, но пък напълно завършени олигофрени на съвремието, за които букви като ч, ш, щ, ъ са заменени с цифри. Тъпирите зомбирани в търсене на сделка в продавалник. До там им стига КПД-то и го смятат за хай енд бутика, които в мини мозъчето им с условни рефлекси, е олицетворение продавалника. И не, не се извинявам ако има тук такива, които си мислят, че да продаваш там е бизнес. Колкото е бизнес сергия на неделния пазар.

Да се върнем сега на темата. Не разбирам и продължавам да не схващам какво е това вайкане вече 6 страници! Мислех, че съм във форум с предприемачи, не в клуб на пенсионера и Ваньо с астрата му се строшила колата и сега от къде да си вземем мляко в шише директно от кравата?! WTF, пичове! Стига рев! Има изобилие от алтернативи!
 

Горе