Нужда от помощ за стартиране на смартфон!

webmast367

Well-Known Member
Здравейте.
Закупих един galaxy s7 edge който ми трябва за служебен телефон.
Старият собственик решил да го почисти, като му даде възстановяване на заводските настройки.
Всичко окей. Купих телефона и на пръв поглед трябваше просто да си го стартирам, както като закупиш нов лаптоп и т.н (детска игра)
Обаче тук ударих на греда, тъй като ми иска стар google профил, или телефон който преди е бил на телефона.

За още по-голям мой късмет си чистя маркетплейс съобщенията да не ме дразнят, тъй като имам доста съобщения и ненужните се трият. Тоест не мога да се сетя от кого закупих скапания телефон та да му пиша да ми помогне със стар мейл, или друго :D :D :D

Опцията да пробвам с нов мейл и телефон я пробвах, праща смс за потвърждение а/у и бам (нещо се обърка) и ме праща до първата стъпка, в която започва всичко отначало.

Не мога да разбера от къв зор при изтрито всичко ще ми иска да пиша СТАР мейл, или телефон, но както и да е... 2 седмици преди това си купих и лаптоп от магазин и минах всички стъпки, които ми иска и в момента, но си писах мой мейл и всичко е точно за 2 минути го настроих и си го ползвам безпроблемно...

Някой да се е сблъсквал с този проблем и какво е решението? Ще съм много благодарен, ако някой може да помогне.

Обмислям варианти с преиснталация чрез кабел, защото друго не се сещам, но ще го запазя като краен вариант на тоя етап, че не съм преинсталирал до сега телефон и нямам особено излишно време за това, но в краен случай ще си поиграя и без това е за боклука телефона на тоя етап ( не ми върши работа ) :D
 
п.с да поясня. Направих му отново бързата преинсталация, като задържа volume UP, power button и бутона долу за да ми изкара менюто и отново като премине преинсталацията ми иска СТАР профил, който преди е бил на устройството... няма опция да се прескочи тая подробност. Е*ати простотията...
 
дай на някой 10 кинта да ти преинсталира андроида
 
Обаче тук ударих на греда, тъй като ми иска стар google профил, или телефон който преди е бил на телефона.
Тоест не мога да се сетя от кого закупих скапания телефон та да му пиша да ми помогне със стар мейл, или друго :D :D :D
Е тоя телефон на место ли ти го донесоха? Ако ти е пратен по куриерска служба, питай куриерите да ти покажат архива на доставките и ще му видиш телефона и му звънни на човека. да ти каже акаунта. Ще си спестиш нерви.
 
Е тоя телефон на место ли ти го донесоха? Ако ти е пратен по куриерска служба, питай куриерите да ти покажат архива на доставките и ще му видиш телефона и му звънни на човека. да ти каже акаунта. Ще си спестиш нерви.
Ходих на 15-20 мили да го взема от човека на място.
Колегата по-горе дето е дал видеото мисля, че ще свърши работа.
Ще драсна по-късно да кажа. Иначе стъпките важат за всички телефони до s7 edge според мен тъй като следващите са без долния бутон (комбинацията трябва да е друга поне)

Благодаря на отзовалите се след няколко часа ще дам отговор дали се е получило, мерси!
 
Не се получава тази опция, тъй като при мен не вади да сваля нотификациите отгоре. Тоест при натискане на power button-а директно ми изгасва / светва без да вади скрийн...
 
Последно редактирано:
Префлашни го с читав софтуер. Трябва да има клипове в нета. Няколко самсунга съм префлашвал преди (по-стари модели) и е нямало проблеми, стига да намериш точния ром.
 
Малко е късно да се осъзнаеш но май са те прекарали. Google FRP или т.нар. factory reset protection се изключва при стандартната процедура FDR factory data reset. При нея софтуера на телефона изтрива google account-а адоцииран с устройството. Обаче ако не е направено през менюто, разбирай телефона е бил заключен и factory data reset-а е направен по “грубия метод” самото frp остава включено и прави телефона неизползваем. За това са ти го дали на ръка, а не чрез куриер.
 
Пробвах различни методи, които не се получават. Крайния извод до който стигнах е, че скапания телефон е блокиран към определен оператор и за това не ми се получават въпросните методи.
Надали е краден по-скоро идиота е ресетнал базовите настройки, но преди това не е излязал от гугъл профила си. Тествах току що на моя телефон S8 (по грубия начин) и се получава същото (ама тук си знам мейла) и няма проблем. Всеки като си продава телефона би следвало да го върне до базови настройки, но куца тук, че не е излязал от предния профил. Дори да е краден телефона, или не трябва да мога да го разблокирам, но не чете сим картата.

Не мога и да го отключа да работи с всички оператори докато е в режим стартиране, защото не мога да изкарам информацията от кого е заключен...

Сега стигам до следващ въпрос .... как в стартов режим да го отключа да работи с всички оператори :D Ако ми е стартиран знам как.. но за да стартирам трябва да го отключа... баси филма.

Май ще се хвърля накрая и ще видя да ходя утре да взема друг от някой.... Де*а тая корона съсипа света :D
 
Надали е краден по-скоро идиота е ресетнал базовите настройки, но преди това не е излязал от гугъл профила си. Тествах току що на моя телефон S8 (по грубия начин) и се получава същото (ама тук си знам мейла) и няма проблем. Всеки като си продава телефона би следвало да го върне до базови настройки, но куца тук, че не е излязал от предния профил.
Много пъти съм връщал към фабрични настройки и никога не съм излизал от профила си преди това. Не е имало проблеми и винаги телефоните стават като нови - въвежда се нов профил, без да помни стария.
 
Много пъти съм връщал към фабрични настройки и никога не съм излизал от профила си преди това. Не е имало проблеми и винаги телефоните стават като нови - въвежда се нов профил, без да помни стария.
Това беше много полезно за автора. Благодаря ти от негово име. :D
 
Ако се опиташ да помислиш, може да разбереш защо съм го написал.
Както споменах в предишните си постове, вчера реших да върна и личния си телефон към фабричните настройки по същия начин. Явно когато се направи с комбинацията от бутони запазва предишния профил, тоест го изисква може би с цел предпазване от кражба, или поне да е трудно на крадците да ги ползват. Ако се направи от менюто настройки може би няма да го иска, но в случая не ме и топли, защото не мога да ползвам този. Както и да е ше видя друг дето да си е активиран
 
Тоя убавец няма ли го на същото място?
Ами може и да го има, ама да ходя на адреса и да бибиткам отпред... деам :D или да седна и да дебна... а може и да не е там вече не съм влизал в тях да знам точно къде живее...
 

Горе