Няколко въпроса за сео

comata

New Member
Здравеите! Преди всичко искам да се извиня за правописните грешки (сигорен съм че ще има купчина такива).

От известно време чета форума Ви(който е страхотен), и съм страшно запален по идеята да си докарвам някакви допълнителни доходи от нета.
Така или иначе работата ми позволява да ползвам интернет защо да не се пробвам.

Прочел съм доста ДОСТА информация във форума и все пак имам някои въпроси на които търся отговор.

Ето ги и тях:

1. Трудно ли се събмитва в директории (нямам възможността да проверя защото все още нямам саит)?

2. От книгите на МорНиш (не знам дали е така на БГ) разбрах, че не е хубаво нов саит да получава повече от 100 линка пурвия месец, защото търсачките го разчитали като спам или нещо подобно.
Въпросът ми е ако се регистрирам в 200 директории първият месец, дали ще наруша това "правило"?

3. Четох че е хубаво да се слагат мета тагове на страниците, но не разбрах само на главната или на всички страници от саита?

4. Един от въпросите ми (може би най-тъпия) е: От кое зависи саитът ми да бъде виждан от САЩ, Англия и целя свят - хоста или домеина (хоста нали) :) ?

5. Статийте немога да схвана смисъла. В МорНиш има изборени доста места на които мога да пускам статии, но не разбирам смисъла.
Като си пусна статията първо не мисля, че много хора влизат по тези саитове просто за да си четат статии и второ толкова много хора пускат че моята ще замине надоло по страниците за 1 час, и куп други неща ми се въртят в главата които няма смисал да пиша.
Може ли с 2 думи някои да ми разясни как седят нещата? Ако е много за обяснение недеите ще се опитам леко по леко да го схвана.
Мисля, че е това за сега ако се сетя още нещо (а това ще стане) ще Ви пиша. Благодая ви много и продължаваите все така супер сте.
 
1. Не е лесно, но има програми чрез, които става по-лесно
2. Ще нарушиш правилото, но аз до колкото знам не е хубаво повече от 30 линка на седмица. Лично аз никога не съм спазвал това правило, но съм имал и проблеми с Гугъл.
3. На всички страници е най-добре :)
4. Зависи изцяло от хоста.
5. В интернет има всякакви хора с различни интереси. Също така някои директории за статии се посещават и от журналисти на реални вестници и понякога статията ти може да излезе в истински вестник. Съществуват и платени ПР сайтове, който публикуват статиите ти в Гугъл и Yahoo, където определено има хора който четат :)
 
Ами морниш са леко консервативни играчи в сеото поне според мен :) но повечто им сайтовете им се ранкват добре (даже по едно време доминираха в една ниша, но не се промениха достатъчно бързо когато трябваше и поизпаднаха) така че няма проблеми да следваш тяхната стратегия

съмитването не е трудно а ако позлваш мозила и един плъгин информер е още по лесно.... най-важното е да си направиш текстовете уникални

за метатаговете на всички страници е хубаво да има (не че Г го взима напредвид) и да са уникални с конкретен таитъл описание и ключови думи описващи какво точно има на тази страница.. иначе може и без тях...

хостинга не дава голямо значение но подходящо избран хстинг може да ти даде предимство при локалният сърч но не е задължително н

за статиите ами тези сиаитове с тези статии обикновено се ранкват добре дават ти линкче от а от големите директории ще си докараш и някоя продажба стига статиите да са добри :)
 
1. Не е трудно, просто отнема време, лично аз не го практикувам, не си заслужава според мен
2. Линквай си смело, хич да не ти дреме. Когато един сайт е нов, нормално е да има доста линкове от познати (примерно), така че... Лично аз на www.lanix.org/ica/ му докарах над 5000 линка за първата седмица (теоретично са над 150 000 само от един сайт, ама той се индексира бавничко) и видях да има проблеми, най-малкото не всички линкове се индексират веднага :)
3. Всяка страница със собствени тагове. Бтв мета таговете не помагат за google, yahoo, msn и др. Ама е добре да ги слагаш, за да може да обереш и някой по-малки (като www.nolimitdir.com примерно).
4. И двете
5. Ако висчки си мислеха така, нямаше да има толкова много интернет страници с толкова много глупости. Нямаш си и идея какви идиотии търсят хората :)
 
Здравеите пак! Мерси много за одговорите и както казах ето и новите въпроси които възникнаха, или по точно един. Някъде във форума прочетох "Хора не се захващаите с тази ниша най-добрите ходят да се бутат там" или нещо от сорта(ставаше въпрос за Weight loss products). Въпросът ми е: аз като начинаещ в СЕО и маркетинга с коя ниша ми предлагате да се заема като за начало? Имах вече горе доло направен саит ама маи ще го трия, нещо ми убива надеждите това изказване. :) мерси пак.
 
ще ти е трудно да оптимизираш за Weight loss нов сайт но няма лошо от сега да го направиш и да оптимизираш за някои по малък киурд а за големите като саита поостарее тук има много киурди за оптимизиране виж темата за Списъци с Киурди в първият ми пост долу е нужната листа :)
 
Идеята ми беше да комбинирам продуктите на няколко афилеит програми в един саит. Малки ревюта след което разбира се и Learn More бутон коидо да искарва доста подропна информация за продукта, банери и тн. Както и бях решил да има секция "Other products" в която да сложа продукти (с малки ревюта и директна препрадка към саита на производителя/главния търговец) от сорта на тези за косопад, оголемяване на бюста и тн. Също и имам още въпроси. На темата която ми даде по горе, при проверката на киурда накрая има Competiton което значи, че има много саитове които отговарят на търсената дума, или? Също исках да попитам как така да го оптимизирам за някои по малък киурд? Съжалявам но не го разбрах! :( Извинете ме ако въпросите ми са прекалено тъпи не искам да ви губя времето, за това ако искате не ми отговаряите :)
 
ами малък киурд е

weight loss diets 200 търсения на ден 2 190 000 саита конкуренция

weight loss 10718 т 83 500 000 конкуренция е голям киурд

weight loss tips 245 търсения на ден 14 800 000 конкуренция малък киурд с прекалено много маимуни на клона
 

Горе