Онлайн магазин за електроматериали B2B

venko

New Member
Здравейте,

Работя в голяма фирма за електроматериали, ориентирана основно към бизнес клиенти. Ще се постарая да бъда максимално кратък с въпросте си, за да не отегчавам никого.
В процес сме на създаване на електронен магазин на фирмата, като все още се колебаем между готова платформа или custom решение ???
1.Основно сме ориентирани към бизнес клиенти
2.Номенклатурата ни е голяма, но планираме да търгуваме около 10000 продукта, като за начало може да стартираме с 1000 добре подбрани продукта на които ние сме вносители.
3.Базата ни от клиенти е около 4000 активни, като стремежа ни е да успеем голяма част от тях да създадат свой профил в магазина и да правят своите поръчки там а не по телефон или емайл.
4.Използваме ЕРП сисстема– BORA Business Suite и е важно магазина да бъде интегриран с ERP системата ни. Моля ако някой имат опит с тази система да пише на лично.
5.В нашия бранш в България не съм срещал добре направени онлайн магазини, единствено тези двата са горе-долу добре според мен.
https://elx.bg/

https://www.schrack.bg/

Първия е базиран на OpenCart, а другия на Magento. Има много магазини изградени с WooCommerce и работят добре, но дали тези платформи са подходящи за нас ?

Моля за вашият професионален съвет и опит в този процес.

От готовите, Престашоп има вградена подръжка на B2B. Но не е много лесна за модификации (интеграции и пр.)

За Уукомерс 10к продукта не са нищо. Лесна за модификации.

Ако имате дълбоки джобове => къстъм.

За B2B изпълнение, един познат беше споменавал за Shopware 6 като добра опция, но тук експертите да кажат

OpenCart е застинал във времето около 2005-2010 някъде и още тогава не е бил направен добре
Този пример по-горе за Magento е старата версия 1.9, Magento 2 също вече е доста остаряла система
WooCommerce е само плъгин, дори с горните две не може да се сравнява.

Интеграцията с ERP системата ще е основната част от работата. В този смисъл започнете оттам какво се очаква и как ще работи и след това по тези спецификации се ориентирайте.
Лично за мен изборът е м/у Magento и Laravel решение ако ще е на база PHP, има и варианти за NodeJS.
От примера по-горе се вижда, че дори с OpenCart ако знаеш как може да се направи нещо добро.

Горе