Онлайн магазин с чужда стока...

От: Онлайн магазин с чужда стока...

За касовия апарат:
Ако ще си ти - няма да ти се размине касов апарат. Ако ще го правиш през друга фирма - не ти трябва. Касовите бележки се издават от реалния продавач на стоката. Ако се споразумееш с фирма, те ще ги издават, ти ги пращаш със стоката.
За платформите - вариантите са много, привържениците на различните - също. Има тема във форума за което. Също така те съветвам да хвърлиш едно око на първия и на третия линк в подписа ми.
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Тео какво имаш в предвид под няма да ти се размине касовият апарат?
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Ами да ви кажа фирмата е осигурена,само нямам касов апарат и счетоводител.В смисъл,че не се изисква голямо усилие да съм редовна,но не знам има ли смисъл,след като колкото и да си честен,освен да се набуташ с данъци друго няма да постигнеш,че като решат да те глобяват няма да се разминеш.
Та в този смисъл,да,искам вече да го карам през просото.Нямам още 20 години да чакам за успешен бизнес,а и за какво,когато другите са предоволни и така.
Ако става въпрос за работата,да,харесва ми като идея,но причината да се захващам не е ''щастието от работата'',а ПАРИТЕ.
Мисля,че не съм единствена,нали?
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Погледни темата да куриери и работа без касов. Еконт, а и не само, са регистрирани за парични преводи, т.е плащанията се водят по банка. А тогава касов не трябва.
Без подробности, но нали не мислиш, че всички са изрядни? :) Та те продават само с един скайп на сайта...
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Тео какво имаш в предвид под няма да ти се размине касовият апарат?

Съгласен съм с врътката на Еконт, но от миналогодишния скандал с марките, както и след настойчиви запитвания от НАП отсякоха следното по един казус:

http://accountantbg.com/letter/pism...rier-i-izdavane-na-izdavane-na-fiskalna-kasov

Ето сюблимния момент:

Предвиденото освобождаване е за получателите по смисъла на т.15 от §1-ри от ДР на ЗПУ на пощенските парични преводи, чрез които се заплаща стойността на продадените от тях стоки или услуги. „Пощенски парични преводи на хартиен носител” съгласно т.9 от §1-ри от ДР на ЗПУ са пощенски услуги за изпращане чрез пощенските служби на пощенски оператор, лицензиран за извършване на услуги по чл.39, т.3 от закона на суми от подателя до получателя.
Съгласно т.11 от §1- ви от ДР на Закона за платежните услуги и платежните системи „наличен паричен превод” е платежна услуга, при която средствата се предоставят от платеца, без да са открити платежни сметки на името на платеца или на получателя, с единствена цел прехвърляне на съответната сума на получателя или на друг доставчик на платежни услуги, действащ от името на получателя, и/или когато тези средства се получават от името на получателя и са на негово разположение.

Видно от запитването Ви и от приложеното копие на товарителница, плащането на стоката е чрез наложен платеж, а не чрез пощенски паричен превод или наличен паричен превод. По смисъла на §1-ви, т.12 от Закона за пощенските услуги/ЗПУ/ "наложен платеж" е пощенска услуга, при която пощенската пратка се доставя на получателя срещу заплащане на определена от подателя сума.

Според изложената фактическа обстановка извършваната от „…………”ЕООД дейност е съотносима с дадената в § 1, т. 1 от ДР на Наредба № Н-18 на МФ от 13.12.2006г. дефиниция за "разносна търговия", състояща се в продажба на стоки или услуги извън търговския обект по предварителна заявка, при която доставката се извършва от нает от доставчика персонал.

По реда на чл. 25, ал. 2 от Наредба № Н-18 /2006 г. при разносна търговия, фискалната бележка се издава от фирмата при окомплектовката на заявката и се предава на купувача при заплащането на цената на стоките. Издаваните фактури следва да са придружени с фискален касов бон.
Предвид гореизложеното като доставчик на стоките „……”ЕООД е задължен да издаде фискална касова бележка и да я предаде на разносвача, който от своя страна следва да я предаде на купувача при получаване на плащането.

Мъка.... няма оправия, трябва касов апарат.
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Добре,да го погледнем от друг ъгъл:
Мисля си (кажете си мнението дали съм права),че колкото и да е зор с фирмата ще е по-добре за мен.
Ако доставчиците се съгласят да работя като техен представител и да издават съответните документи и подобните там глупости,за мен остава някакъв % и това е.С положителното качество,че няма да се занимавам с тези фирмени простотии.
Другият вариант май е по-печеливш.Както и да е ще се намери начин да се заобиколи някой друг закон,пък и да се плати някоя глоба.И това при положение,че с фирмата ще имам повече печалба,за да си позволя плащането на глобата.
Та от тази гледна точка-как е по-добре?
 
От: Онлайн магазин с чужда стока...

Това не го разбрах...
Ако доставчиците се съгласят да работя като техен представител и да издават съответните документи и подобните там глупости,за мен остава някакъв % и това е.С положителното качество,че няма да се занимавам с тези фирмени простотии.

Това с Еконт е кофти, макар аз да не ги ползвам. Винаги остава другият вариант - ако толкова искаш да си 100% прозрачен да се издава фактура по банков път, а парите да бъдат внасяни на каса по фирмената сметка с основание нещо от типа "Плащане по ф-ра еди-коя си"
 

Горе