Определяне на цена на сайт

mayvena

New Member
Здравейте, имам клент, който иска сайт подобен на kijiji. com и craigslist. org. Проблемът ми е, че никога досега не съм уговарял заплащането за такъв проект (имало е кой да се грижи за това) и нямам представа колко да му искам.
 
Труда няма да е малко - предвиждам поне 2 седмици. В Getafreelancer средната цена за такъв сайт е над $1100. Друга фирма в България нямам представа колко би му взела. Въпроса ми е обаче вие колко бихте искали за такова нещо.
 
ами кажи му на клиента в гет а фрилансър ще ти го направят вероятно за $1100 въпросът е с какво качество. Понеже работиш за пръв път с мен ще ти направя отстъпка на $1000. Ако не му е първи път пак тази реплика ползваи понеже работиш за втори път с мен ще ти искам $1000 :) Така хем ще има четка за него хем ще е доволен за отсъпкат и най вероятно ще работите отново заедно :)

Важното е:

1 да цениш труда си тоест ако смяташ че струва по високо отколкот в гет а фрилансър кажи му по висока цена и му заяви че предимстовот е че се вижда с разработчика лично итнт

2. да цениш клиента си все пак ако е доволен пак ще работи с теб (имаше един случаи на един познат които не разбира нищо от онлайн бизнес му бяха продали оскомерс със фрии темплеит и му бяха качили 30 продукта (работа за няма и 4 часа за 2 бона)


3. Винаги ще се намери някои които да предложи малко по нескопосано решение за малко по малко пари затова се връщаме на точка 1
 
E-Business каза:
MacTeP каза:
Според мен такъв сайт струва околко 10 000$

Склонен съм дамисля че даже и повече

Да, прав си, въпрос на гледна точка и качество.

В момента разработваме нещо подобно, само че неския пазар и цената е околко 10000 лв. с ДДС. Разбира се повече подробности не мога да дам поради конфединциалния статус на информацията, но до 2-3 месеца сайта ще стартира и ще го видите.
 

Горе