Откриване на банкова сметка в USA

От: Откриване на банкова сметка в USA

След като отказват да приемат парите не могат да те държат отговорен за това, че не ги превеждаш.

Да не си писал американски адрес при регистрацията в PayPal? Може да те мислят за американец.

Обясни им, че живееш в България и няма как да ползваш американска банкова сметка.
 
От: Откриване на банкова сметка в USA

Позната история. Когато акаунта ти е блокиран поради отрицателен баланс единственият вариант да си оправиш баланса е със чек. Откъде и как се пращат чекове не знам.
Другият вариант е AlertPay.

Отрицателният баланс предполагам е от refund. Аз навремето имах много главоболия с тези от пейпал. Един немец ми искаше refund (ставаше въпрос за към 200$ плащане), и понеже в акаунта не достигаха 2-3 долара, пейпал ми блокира акаунта и ми сложи отрицателен баланс. Месеци наред си писахме и директно взех да ги псувам по мейлите, щото вече се бях изнервил. Накрая им теглих една майна и се прехвърлих към AlertPay.
 
Последно редактирано:
От: Откриване на банкова сметка в USA

Ако наистина искат чек може да пробваш да потърсиш българска банка, която предлага услугата. Виждал съм в тарифите на банки да пише за чекове, но не мога да цитирам в момента.
 
От: Откриване на банкова сметка в USA

Тарифите не са чак толкова високи, но ако го пратя по пощите, кой ми гарантира, че ще въобще ще пристигне ...
 
От: Откриване на банкова сметка в USA

За това има куриери. А и пощите подобриха качеството. Аз съм получавал чрез български пощи малки пакети и писма и никога не съм имал проблеми.
 
От: Откриване на банкова сметка в USA

Тарифите не са чак толкова високи, но ако го пратя по пощите, кой ми гарантира, че ще въобще ще пристигне ...


Пращай препоръчано по пощата - едва ли ще има проблеми -на международните съм забелязала че слагат баркод и се проследяват....

Освен това първо поискай точен адрес( който принтираш и залепваш на плика) - после уведоми тези с които си кореспондираш, че си изпратил чека, а може да искаш и да ти съобщят като пристигне.
 
Последно редактирано:
От: От: Откриване на банкова сметка в USA

Здравейте.
Аз съм Станимир Балджиев и това е отговор на първоначалния ви въпрос.
Прочетете.

За тези, които искат да пътуват в чужбина или да направят приходи чрез продажби в ebay, amazon, ecrater, iOffer, други сайтове и/или просто да си срият оборотите от българските банки – ще ви предоставя малко инфо за откриване на банкова сметка в САЩ.
Вече има възможност да се открива сметка в САЩ онлайн без да ставате от компютъра. Регистрацията става за 5мин, след като кликнете на този линк> http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/2V5PPZ

В статията ще опиша накрадко:
1. Какво представлява и за какво може да се ползва?
2. Какви такси се плащат с тази карта и дали си заслужава?
3. Защо ви споделям тази информация и как можете да направите допълнителни приходи от сметката?
4. Как да си направите сметката?
5. Какво става, ако не искате да ползвате сметката?

За какво може да се ползва сметката?
Сметката се използва, като всяка друга. Плащанията се делят на интернационални или на територията на САЩ - вторите не се таксуват. Можете да си теглите парите и от всеки банкомат поддържащ MasterCard. Изпробвал съм го в моловете тук във Варна. По-важното..сметката има ABA # (Bank Routing Number). Този номер се изисква за повечето интернационални плащания. С българските банкови карти няма да го имате. Сметката може да се използва за регистрация в ebay, Amazon, Google, Skrill и много други. За тези, които не знаят търговците в amazon.com трябва да имат сметка в US - българските банки не могат да помогнат и това е най-удобният вариант. За тези, които искат да продават в ebay няма проблем, но ако се регистрирате със сметка от БГ първоначалният ви месечен лимит ще е 10..а със сметка от US 50.

Какви такси се плащат с тази карта?
Първоначална такса няма. Транзакциите на територията на страната (US) са без комисионни. За всички останали банката слага добавя комисионна 3% на трансферите ви. Някои ще си кажат, че това е много. Но аз ще ви направя следните сравнения. PayPal прибират 4% от транзакциите, amazon 15%, ebay 10%, DHGate и aliexpress 5%. И това е само за трансферите без чейндж на валутата. Аз имам сметка в няколко БГ банки и след, като направя равносметка излиза че обмяната от BGN към USD излиза към 5% за всички транзакции. Ако някой знае компания, която взема по-малко за тези услуги нека да пише и с удоволствие ще проуча въпроса. За плащане от тази сметка към китайски сайт – Aliexpress - платих $100.27, като стоката ми беше на стойност $98.5 = комисионната излиза $1.77.

Защо ви споделям тази информация и как можете да направите допълнителни приходи от сметката?
Компанията има политика (все още) да награждава тези свои клиенти, които водят нови клиенти - $25. Точно така.. всички клиенти, които Вие доведете и се регистрират, поръчат банкова карта и я активират ще ви донесат $25. Всеки нов клиент получава $25 направо след регистрацията си, също така има и бонус от $25 за първоначално зареждане/транзакция над $100.

Как да си направите сметката?
Влизате и си правите регистрация. Попълват се няколко въпроса включително адресна регистрация и данни за потвърждение на самоличността. Потвърждавате си всичко от пощата и чакате от 2 до 5 седмици да пристигне картата. Ако искате бърза доставка трябва да си заплатите и ще я имате след около 5 до 7 работни дни. Транспортирането на картата е напълно безопасно, понеже картата е неактивна, докато Вие не я получите и активирате от своя акаунт в сайта. След това Вие носите отговорност да запазите данните, както при всяка друга дебитна или кредитна карта.

Какво става, ако не искате да ползвате сметката?
Изтегляте си парите и се свързвате с клиентския отдел. Същото трябва да направите и при изгубена/ открадната карта.

Подробна информация за всички въпроси можете да получите и директно от сайта >
http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/2V5PPZ


Не знам дали и колко време ще проверявам темата, така че за директна връзка с мен ползвайте [email protected]
 
От: От: Откриване на банкова сметка в USA

ONEWAYORANOTHER, това което си написал е почти вярно, но реално това не е банкова сметка. Можеш да потърсиш из форума по ключова дума payoneer и ще видиш колко много съм писал по темата. Payoneer е card company, НЕ банка.

Payoneer услуга на име US Payment Service (http://www.payoneer.com/uspservice.aspx), за която ти говориш. Прикрепят ти номер на банкова сметка с Account Number и Bank Routing Number от First Century Bank към картата. По тази сметка можеш САМО ДА ПОЛУЧАВАШ пари от компании в US през системата ACH. Не можеш да плащаш. Пропуснал си да споменеш, че има 1% такса на ПОЛУЧЕНИТЕ пари по тази "сметка" (превеждаш си $100 и ти взимат $1 още при постъпването на парите по картата им). Услугата се активира след одобрение от тяхна страна след като се изпратят документи за самоличност.

Парите по тази "банкова сметка" т.е. по картата могат да се теглят само през картата. Писал съм в поне 5 теми че таксите не са малки по $3.15 + 3% от сумата на теглене. Както съм писал на няколко места - теглете по 800лв от банкоманти на ПИБ, защото така си спестявате многократна такса от $3.15 за теглене от ATM (банкомат).

Няма как да наредите банков превод, защото това реално не е реална разплащателна сметка, а виртуална към банката през която Payoneer издават картите.

Аз лично използвам Payoneer и си плащам всички такси като пич, но е важно всеки да е наясно с таксите, за да няма сърдити после. Услугата е добра, но не е евтина.
 

Горе