От къде се почва?

n1ko

New Member
Значи първо,Добър ви ден :) Случайно се натукнъх на вашият сайт и ми стана интересно.Има много теми и незнам от каде да почна,тоест четах тва онова обаче все още не разбирам,за какво става въпрос.Искам да кажа това,че пише правиш си Блог и печелиш пари..мойте въпроси са как,от какво нямам представа ако на някой му се занимава да ми обясни или точно на къде да ме насочи,че да видя за какво става въпрос.А и още нещо,да речем,че си направя Блог там и разните глупости какво рекламирам,какво печеля?Благодаря за оделеното вниманйе. : )




LSFC/1914
 
От: От къде се почва?

Айде Вико, мислиш ли че ще се оправи с афилейт маркетинг?

Добре дошъл n1ko и приятно прекарване във форума. Преди да започнеш каквото и да било, отдели няколко дни да четеш във форума кое какво е, кое как, кога и т.н.. Идеята е такава - да направиш сайт, който има посещения ( главно от Google ) и да успееш да монетизираш трафика ( тоест да ти носи някакви пари ) . От там вече имаш избор - дали ще продаваш нещо ( афилейт маркетинг ) , дали ще използваш Google Adsense ( PPC ) , дали ще продаваш линкове, трафик и т.н..
Като начало горещо препоръчвам да си направиш блог в blogspot.com и да започнеш да пишеш за нещо, така ще усетиш накъде духа вятъра - линкове какво са, serp , seo и всякакви подобни понятия.
Така че, на първо място не мисли как да правиш пари, а какъв сайт ще направиш, защото трудно начинаещ може да направи нещо само за make money като landing страници, mfa сайтове, ферми и т.н..
 
От: От къде се почва?

Това препоръчвам, защото аз с това започнах и направих първата си продажба с един мижав блог, с 2-3 статии минати през артикъл рерайтър - почти без смисъл и събмит в 500-600 директории. Нищо работа и продажба с комисионна от 30 долара (и безплатна тениска от генбъкс хаха ).
Постоянно изникваха въпроси - какво означава това ? Как се прави онова ? и т.н. на които намирах отговори тук.
Фен съм на принципа - почни с трудното, пък после по-лесното да ти се вижда приказка.
Но наистина поне основните неща трябва да се знаят. Малко хтмл, цсс и т.н.
 
мдам то не е нужно да вкараш много посетители стига да е направено да изглежда що годе читаво и да е захапало дори някои малък киурд след линк билдинга и ще конвертира добре посетители в продажби :)

а и сега смятам че даже е по лесно за тези които прочели темичките искат да се пробват, не им се занимава много но са склонни да инвестират малка сума за да се пробват с такъв комерсиален сайт :) В Пазарът има оферти за писане на съдаржание линк билдинг, реклама :)
 
От: От къде се почва?

Защо всички се ограничавате само до направата и монетизирането на уеб сайт? От freelancing също се печелят пари.

Ако човекът има познания в дадена област, не виждам нищо лошо да работи на свободна практика-нещо което никак не е лошо.
 
Последно редактирано:
ама разбира се че няма лошо :) но в повечето случай се искат умения а тои написа че случайно е попаднал тук :)


Разбира се ако има желание и повечко пари винаги може да се инвестира в по голям проект но ако незнаеш какво правиш има висока вероятност да си счупиш главата и да издухаш парите ... аз затова препоръчвам да се почне с нещо малко и да се учи върху него в движение :)
 
От: От къде се почва?

Първо ви благодаря за оделеното вниманйе.За уменя незнам до колко имам държал съм няколко сайта (направи на мойят комп.) предимно за Цс сървъри имам представа от това.От сега почвам да,чета Форума.Но първо,ще може ли някой да ми даде един сайт просто да видя за какво става реч?
 
От: От къде се почва?

Ако имаш напредвид афилейт маркетинг - сайта е най-малкия проблем , напиши PROACTOL или SUPER CIGARETTE ONLINE и ще видиш доста сайтове, които са в афилейт нишата. Целта е да се научиш как да си качваш сайта нагоре =)
 

Горе