Още един новак

Kacho

New Member
Здравейте,
Вече два дена чета този форум и трябва да си призная, че се заинтересовах от съдържанието му. Днес видях, че сайтът kabinata.com предлага Affiliate и реших да пробвам. Избрах да си направя блог в blogspot.com, защото отнема малко време, а работата с инструментите му е лесна.
Ето блогът: languages-bg.blogspot.com
Моля да ме посъветвате в случай, че нещо липсва или ако трябва да добавя нещо.
Също така искам да попитам как мога да разпространя сайта (по възможност да споделите начини които не изискват пари, защото нямам 18 и нямам кредитна карта/банкова сметка, а пък ми е неудобно да поискам пари от родителите ми). Благодаря предварително!
 
От: Още един новак

Здравей,

Като за начало можеш да премахнеш горната лента на Блогър, като тук е написано как: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=1666

За набавянето на посетители - регни си сайта в директориите от този списък - www.dobavi.hit.bg

Поздрави
 

cyberpower

New Member
От: Още един новак

Хващай се да учиш SEO оптимизирай за някоя релативна фраза на която кабинка не излиза на 1 място, просто защото ако потребитея е видял предложението им вече няма да се задържи много в твоя сайт. Направи си още един блог с близко съдържание нещо от което хора, които искат да учат езици биха се интересували, сложи си на него 1-2 рекламки на кабинка, поствай редовно нови статии. Посетители идват най чесно от търсачки и социални мрежи, като за социалните мрежи ти трябва интересно съдържание а за търсачки добра оптимизация.
 

Kacho

New Member
От: Още един новак

Благодаря!
Премахнах горната лента и се регнах в почти всички сайтове на dobavi.hit.bg. Само трябва време за администраторите и редакторите да ми проверят сайта и съм готов!
Четох и добих дребна представа за SEO, но не достатъчно, а нов блог започвам да си правя още сега. Отново благодаря за всичко!
 

biaaro

Well-Known Member
От: Още един новак

Току-що ти одобрих сайта в addbg.com - Директория и бих казал, че за "новак" си се справил отлично. И описание, и заглавие са ти хубави и точната категория си посочил...

Продължавай в същия дух и ти гарантирам само успехи!
 

bgkulinar

Well-Known Member
От: Още един новак

Днес видях, че сайтът kabinata.com предлага Affiliate и реших да пробвам
Браво, наистина се е получило много добре. Но трябва да попрегледаш правописа, все пак продаваш курсове по език :). Но най-хубавото е, че си изкарал 50 лева вече.
 

Kacho

New Member
От: Още един новак

Прави сте - ще се постарая да поправя всички грешки.
Но все пак послушах cyberpower и си създадох нов блог. Представлява сайт за изучаване на английски език. В него ще сложа линкове за текстове, диктовки, програми за превод и други. Целта му е да задържи потребителите в сайта и да ги кара да се връщат в него.
Ето го: translatorbg.blogspot.com/
Но имам един въпрос - как тези връзки "За нас" и "Контакти" да ги настроя така, че да ми служат за меню? Промених ги на #about и #contact, но пак не стана?
 

stiflar

Member
От: Още един новак

В менюто: Печелете на пари от интернет - това се набива първо на очи много, а има и много други пунктоационни - изчисти ги!

Много добре се е получило. Успех
 

cyberpower

New Member
От: Още един новак

Добави си сайтовете в подписа във всички форуми в които пишеш и гледай в заглавието на линка да присъстват клучовите ти думи. Като оставяш коментар в някой блог също си добавяй сайта. Добави си сайтовете в bgtop и подобни топ класации ако не друго поне още линкове ще си набавиш. На този втория блог който ти казах да направиш, напиши някоя интересна статия, много важно е заглавието да е интересно и го добави във всички социални мрежи svejo.net и подобни, сложи си бутон за гласуване на статията. Общо взето идеята е да натрупаш максимално много линкове към теб, за да могат потенциалните посетители да те намират и търсачките да решат че сайта ти е важен и не забравяй, че тези неща не стават бързо трябва време.
 

Kacho

New Member
От: Още един новак

Регистрирах се в няколко търсачки, а в svejo.net вече си имам първата "Свежа" публикация :)
Имам един въпрос - колко процента от хората биха си поръчали услугата която предлагам? Да знам горе-долу какви планове да си правя..
 

cyberpower

New Member
От: Още един новак

Ами честно да ти кажа в България трудно се развива онлайт бизнес, хората нямат още изграден манталитет да си купуват продукти по интернет, сайтовете на английски са доста по продаващи има доста повече ресурси с които можеш да ги промотираш, но и конкуренцията е по голяма естествено. Ако знаеш английски не е лошо да почнеш и един такъв сайт да развиваш. Ето ти и един списък на социалните мрежи в България http://lanix.org/blog/comments.php?y=07&m=10&entry=entry071005-174344 добави си статиите и там.
 

stiflar

Member
От: Още един новак

Малко градивна критика от мене :)
-"Тук в дясно са езиковите обучения които предлагаме ->>" - според мен не е много правилно да ти се явява като заглавие на статия.
- Оптимизирай за ключови думи - удебели ги, оцвети ги, подчертай ги, сложи ги в началото на блога и в края и т.н.
- Оптимизирай кода малко. Сложи мета тагове под тайтъл тага. Вдигни тайтъла под хед тага ето така:
Код:
<head>
<title>Модерно онлайн езиково обучение по Интернет</title>
<meta content='ТУК СЛАГАШ СВОЕТО ОПИСАНИЕ ЗА САЙТА' name='description'/>
<meta content='ТУК СЛАГАШ СВОИТЕ КЛЮЧОВИ ДУМИ' name='keywords'/>
<meta content='index,follow' name='robots'/>
<meta content='КЛАСИФИЦИРАЙ САЙТА' name='Classification'/>
<meta content='b9q6zULtgDFBLvmoDU4YCc5asr6mhAM28mWAbfEQS00=' name='verify-v1'/>
-Шаблона ти е прекалено "обикновен" - не вдъхва доверие. Намери някой по-разчупен blogspot template.
пс Удари едно рамо на форума, в който научаваш как да оптимизираш по-добре сайта си, в "Полезни връзки"
Успех в проекта.
 

Kacho

New Member
От: Още един новак

Регистрирах се във всички възможни Топ-сайтове и социални мрежи. Английски знам и съм почнал да правя един сайт, но не съм наблегнал много на него. Поиграх си с ключовите думи и оптимизирах кода с един проблем - не разбрах какво точно трябва да попълня на <meta content='КЛАСИФИЦИРАЙ САЙТА' name'Classification'/>
Направих тест-блог с една тема, но това undefined ми пречи.. Линк към блога:
bg-test-blog3.blogspot.com
Ако някой знае как да го махна ще съм му благодарен.
 

cyberpower

New Member
От: Още един новак

Те мета таговете не са от голямо значение но е добре да ги има.
За класификация пишеш "услуги, езици" примерно. или каквото решиш.
И е добре да почнеш да изучаваш някоя система за управление на съдържанието joomla примерно http://www.joomla-bg.com/ или wordpress те са така по лесни.
 

Kacho

New Member
От: Още един новак

Да - сигурно ще започена да се занимавам с joomla-та. А за сега новият ми блог върви доста успешно - 24hnovini.blogspot.com
Единственият проблем ми е, че не мога да пренасоча потребителите от този блог в languages-bg.blogspot.com. Ако от тези 2000 посещения които направих днес, пренасоча 500 в languages-bg ще съм повече от доволен!
 

cyberpower

New Member
От: Още един новак

Щом имаш толкова много посещения си сложи adsense, ако нямаш 18 го регистрирай на името на някой приятел или роднина (трябва да имаш съгласието му обаче че трябва да ти осребри чека), просто в 24hnovini трафика ти не е таргетиран влизат всякакви хора които търсят интересно съдържание такива сайтове конвертват най-добре с adsense по мои наблюдения.
 

Горе