Плащане по банков път на китайски търговец.

Donchaz

New Member
Здравейте,
Харесал съм продукт на Китайска компания, имат собствен сайт и предлагат продукти на дребно като имат метод на плащане с карта или PayPal.
Изпратих им запитване за покупка на едро и ми предложиха конкурентни цени. Сглобих една поръчка на стойност около 3000лв., сега предстои плащането, което може да бъде осъществено по банкова сметка или Wеstеrn Uniоn (не предлагат PayPal). Сумата не е голяма, но за мен не са малко пари и ми е притеснено...
За първи път ще правя покупка от Китай като плащам по банкова сметка... Притеснението ми се дължи на това, че мога да бъда излъган и да не получа нищо или пък ако получа, да не е това което искам.
Досега винаги съм пазарувал от Alibaba, Aliexpress и др. китайски магазини като съм ползвал методите за плащане който предлагат платформите и тяхната защита.

Споделете как мога да се предпазя от злоупотреба... какви гаранции мога да изисквам от Китайците и как най правилно да премине сделката...
Вие как процедирате... всякакви мнения по темата ще ми бъдат от полза...

П.С. Ако темата не е в правилния раздел моля да ме извините, не съм сигурен кой е най правилния раздел...
 
В предишната фирма, в която работих така поръчаха доста скъпи части за кораб на доста крупни суми и така нищо не пристигна :) Нямат ли политика за ползване тези, от които искате да купувате? Връщане на стока, срокове за доставка, вижте мнения в интернет из форуми или други платформи за тази компания.
 
Навремето бях решил да докарам таблети, та бях пратил 5000 евро на един китаец/ фирма , за въпросните таблети. Да знаеш от личен опит ( а и сами казвали други ) , като и пратиш пари, седмица - 2 ги няма, евентуално празнуват, та да не се чудиш ако изчезнат като и пратиш пари, предполага се, че евентуално ще ти пратят нещо.

пс: И човече, повярвай ми, ако е техника - откажи се! Голям шанс е само да изгубиш пари поради лошото качество.
 

Горе