Полезно! Как да ускорим и олекотим Joomla 1.5 сайта си

stiflar

Member
Всеки webmaster иска да има лек и бърз сайт, отварящ се за милисекунди. При работата с Joomla в повечето от случаите сайтовете са пълни с всякакви модули и компоненти, видео, флаш и др., което затормозява отварянето им, особено при бавна връзка.
Joomla 1.5 зарежда mootools.js по подразбиране с всяко зареждане на страница. mootools.js пакета се намира в "/media/system/js/mootools.js" и е големичък към 73kb, което не е малко. А за да ускорим зареждането на страниците Ви предлагам едно тулче, което намерих скоро и сбива файла (поне при мен) до 43kb :p

SEO :wink: link :
Ускоряване зареждането на Joomla 1.5 сайт. Инструмент за по-бързо зареждане на сайт. Как да направим сайта си по-бърз?

Просто копирате съдържанието на mootools.js в горното поле, отмятате тикчето на "Base62 encode" и натискате бутона "Pack". След това кода долу копирате в оригиналния mootools.js.

btw. ако се ползва и за другите .js файлове е възможно също да даде малко отражение в/у скоростта. Не съм пробвал. Enjoy
 
Последно редактирано:

cyberpower

New Member
От: Полезно! Как да ускорим и олекотим Joomla 1.5 сайта си

Вместо да се бориш за 30кб си включи кеширане на сайта да си намалиш заявките към БД, кешираш всички модули които няма нужда да са динамични: менюта, статии, frendly url та и ефекта е много по голям. Пускаш си и GZIP. Може да минеш и по често използваните images с PhotoShop и да им понамалиш размера.
 

stiflar

Member
От: Полезно! Как да ускорим и олекотим Joomla 1.5 сайта си

Мерси много за инфото. Ще го направя. Фотошопа е задължителен, даже се съмнявам да има някой, който да не си пипа снимките с него. :)
А иначе това е още един начин към изброените от теб. Успех.
 

cMe7eH

Member
От: Полезно! Как да ускорим и олекотим Joomla 1.5 сайта си

Мда... Съгласен! Кеширането си е от полза, щом става въпрос за джумла :)
 

Горе