Поръчка от Amazon добавяне на такси и "custom" валута

theprodiGy

New Member
Добър ден !
Силно се надявам да пиша в правилната тема.
Имам въпрос относно поръчка от Amazon САЩ.
Харесал съм артикул, всички данни попълнени, отивам на края на страницата и бомба:

(Всички стойности са закръглени )
1. Поръчката е в размер на 54 долара, което според валутния курс е 87 лева, но тъй като съм маркирал картата като работеща с валута в BGN, то автоматично някак си изчислява, че продукта става 92 лева ( курса е по-висок с 0.2 ).
2. След това начислява такса за доставка, при положение, че пише че доставката е Global и е безплатна ( тук ако може малко да разясните, да не би аз да греша )
3. И на всичкото отгоре, наркая ми смята 20% ддс на всичката тази пародия. А аз мислех, че ДДС-то се начислява на митницата като пристигне в България. Те ми пишат Import taxes или нещо от сорта.

Бих се радавл да ми разясните малко по-подробно защо се получава тъй.
 
От: Поръчка от Amazon добавяне на такси и "custom" валута

1.Amazon превалутират в техен неизгоден курс. Остави си валутата в usd.Така банката ще превалутира парите. 2.Объркал си се. Няма безплатна международна доставка. 3.Да има import taxes.Мисля че ги възстановяват сле това но не съм сигурен.
 
От: Поръчка от Amazon добавяне на такси и "custom" валута

Имаш готов отговор.

Защо не използва всеки новорегистриран търсачката на форума, а използва първо главната търсачка (Google), за да намери форума? Няма логика. Парадокс. Изведнъж се спира ползването на търсачката като се влезне някъде, странно и съмнително е това.
 

Горе