Правни въпроси - онлайн магазин

Бих искал да споделите своето мнение относно правната страна на нещата. Бих ли могъл да съм физическо лице и да имам онлайн магазин като такова, от което да печеля пари. Трябва ли да се декларира търговска дейност, ако съм физическо лице, неристрирано като ЕТ. Ако желая да бъда прекупвач, има ли %, който по закон не мога да надвишавам.

Моля, собствениците на онлайн магазини да споделят своето мнение. Благодаря Ви, предварително.

Видях, че има няколко теми по въпроса, но ми изглеждаше, че лица, които не се занимават с такава дейност коментират тук :oops:
 
От: Правни въпроси - онлайн магазин

Първо за процента надценка - да знаеш, че всички търговци са прекупвачи. Няма ограничение за процента надценка няма. Продава се според баламата купувач и лакомията на търговеца - та процента надценка се балансира между тези два интереса.
Технически не е невъзможно физическо лице без регистрирана фирма да има такъв магазин, но е на ръба на закона, че да не кажа и след ръба.

Въобще ако гледаш сериозно на това, което ще правиш трябва да имаш регистрирана фирма, а ако ще продаваш в БГ е много вероятно в зависимост от начина на плащане да ти е необходим и касов апарат.
И при всички положения ти е необходим счетоводител, който ще ти разясни подробностите.

Независимо от формата на извършване на дейността дължиш данъци за печалбите.
 
От: Правни въпроси - онлайн магазин

Здравейте! Та ако нямаш фирма а си продаваш разни ръчно изработени неща(давам пример) ..така........ и си продаваш яко..ако те хванат, че нямаш фирма какво може да последва?
 

Горе