Пращане в други държави

Yavor Adamov

New Member
Искам да започна да продавам в ибей, но немога да разбера как става пращането на доставки в целия свят. Незнам как да се свържа с нито една от дадените опции за куриер и също така мога ли да пратя до други държави с някои от българските куриери като спиди или еконт?
 
Standard Shipping from outside US/Standard Delivery from outside UK.Не мисля че е от значение чак толкова,по-скоро тракинг номера е важен.За момента Български пощи приемат само непрепоръчани пратки.
 
Аз продавам за чужбина козметика-евтина на eBay с фирма. Знаете ли какво направиха скоро в пощенски офис - София. Непрепоръчани и неприоритетни ги събират една седмица и тогава ги слагат в чувал за сортировъчния отдел. От два пощенски офиса пък ме изгониха защото не им плащам за приоритет. За 2021 г Български пощи са завършили с 13 милиона загуба. Половината от по-големите търговци отпаднаха от eBay. Никой не може да спаси Българските пощи.
 
Колкото пъти съм решавал да продам нещо през Ebay през годините до различни страни от ЛС като частно лице, толкова пъти съм ползвал услугите на Спиди и не е имало проблеми.
На сайта на куриерската служба има списък кое, колко струва като направления и килограми, така че всеки може да си направи сметката. Калкулира вариациите на цената за доставка до различните локации в цената на продукта и посочва една обща цена в листинга.
За ползване на БГ пощи не съм се и замислял (а и няма да го направя).
 

Горе