Проблем при прибиране на пари в картата

Bogi

New Member
Здравейте.Отскоро (по-точно от 09.09) Paypal сложиха една гадория при заявка за прибиране на пари в картата - автоматично конвертиране от евро в лева.Допреди като си заявявах 500 евро,получавах 498 по сметка и всичко беше ОК.Сега получавам 483:((( Курса за конвертиране на Paypal e душмански - 1.907,и отделно тука ПИБ ми конвертира обратно от BGN в EUR.Разбирате,че 15 евро на 500 хич,ама хич не са малко.Писах им 5-6 писма,отговарят ми,но засега така щяло да бъде.Искам да знам дали и при някои от вас е възникнал този проблем и ако е намерил някакво решение.
 
в долната тема обсъждаха нещо подобно дали намериха решение незнам но едно приятелче което печели в долари си държи сметката в долари за да няма неизгодно превалутиране и си ги тегли на касата в банката в долари за да не го цака банката с курса и ходи да ги обменя в чеиндж бюро... мизерия...

PayPal - неизгодни валутни курсове
 
От: Проблем при прибиране на пари в картата

Някой знае ли ако си направя и регна карта,регистрирана във Гръцка банка например,ще спре ли да ми изпраща парите в лева?Моля ако някои има към БГ акаунта си карта,регистрирана не в БГ банка,да провери дали при опит за withdraw на страницата за избор на сума и валута му изписва : Your funds will be withdrawn in BGN.Благодаря предварително.
 
От: От: Проблем при прибиране на пари в картата

Някой знае ли ако си направя и регна карта,регистрирана във Гръцка банка например,ще спре ли да ми изпраща парите в лева?Моля ако някои има към БГ акаунта си карта,регистрирана не в БГ банка,да провери дали при опит за withdraw на страницата за избор на сума и валута му изписва : Your funds will be withdrawn in bgn.Благодаря предварително.

Ако акаунта ти е български, а картата гръцка ще те резнат.....
Ако акаунта ти е гръцки и картата също и въпреки че я верифнеш, няма как да сканираш гръцки документи за верифване на самоличност - каквато със сигурност ще последва ако из акаунта ти има движение - ПП имат алгоритъм който ведната локализира националноста на сметката към която праща пиновете и съответно юзъра откъде се логва, регистрация на акаунта и прочее.......
Това с курсовете е неизбежно, вариант е да си правите сметки и в долари , евро или каквата валута са ви преводите.....
 

Горе