Проблем с вариантите в OpenCart 2.0

ReAlign

New Member
Здравейте!
Скоро започнах да си правя онлайн магазин за дрехи с OpenCart 2.0, направих си каталог, въведох си количествата на продуктите, цени и други, но се сблъсках със следния казус:

Въведох две различни опции (варианта) с по няколко различни стойности чрез радиобутони. Едната опция беше цвят (син, черен, червен и т.н.), а другата размер - XS, S, M, L и XL. Проблемът се появи, когато реших да поръчам eдин модел панталон от каталога. От модела има общо 15 бройки - по 3 от всеки размер и по 5 от следните цветове: черен, кафяв и син. Тоест петнайсетте бройки са: 5 черни панталона (по 1 от всеки размер), 5 кафеви панталона (по 1 от всеки размер) и 5 сини панталона (по 1 от всеки размер). Задал съм задължително избиране и на двете опции (варианта) от потребителя.

Проблемът се появи когато си поръчах 3 черни панталона размер XL и нямаше проблем да ми бъде обработена заявката в количката и да се пристъпи към плащане.

Въпросът ми е дали може едната от двете опции да се направи зависима от другата, или чрез някоя модификация, или дали изобщо може да се направи така, че да не се поръчат панталони, от които няма налично количество.

Ако някои може да ми помогне ще бъда безкрайно благодарен!
 

Горе