Програма за ъпдейт на цени и количество от xml файл в opencart.

C.Cenov

Well-Known Member
Здравейте,
пускам темата тук, а не в пазар за да се допитам дали някои от вас има интерес към такава програма ? Понеже се наложи да ми изработят, а на мен ми се стори доста полезна, но не съм търсил в интернет възможно е да има някакви готови модули за това. Програмката ъпдейтва (може ръчно да ъпдейтвате, а може да я настроите и да ъпдейтва през определен период от време) цените и налично количество, както и може евентуално да сменя статус лвл-а, ако продукта го няма наличен, като чете xml файла директно от линк. Има една уловка, като добавяте продукта трябва да му слагате id-то от xml файла в някое от полетата (аз го слагам в артикулен номер, но ако ползвате това поле може и другаде.. или да се добави ново поле специално за това, което е видимо само в базата) това е за да може да ви намери след това продукта и да го ъпдейтне.

Програмата може да се направи и да "налива" продуктите (това не е направено в момента, понеже аз си добавям ръчно продуктите) така няма да се налага да добавяте нищо ръчно, въобще ако има интерес може да се добави каквото се сетите към нея и да се направи да бачка за коя да е версия на opencart.

При мен работи просто за да ми ъпдейтва цени и дали продукта е наличен, понеже според мен е невъзможно да следиш всички продукти..

Според вас, би ли имало интерес към подобна програма ? Програмата работи локално на компютъра може да си се минимизира долу, не изисква почти никакъв ресурс.
 
От: Програма за ъпдейт на цени и количество от xml файл в opencart.

Нещо като тотал импорт, само че настолно?
Виждал съм такива решения, но всяко си има трески за дялане ..
 
От: Програма за ъпдейт на цени и количество от xml файл в opencart.

Нещо като тотал импорт, само че настолно?
Виждал съм такива решения, но всяко си има трески за дялане ..

Да сега разгледах това, което си дал, в общи линии всички функции могат да бъдат сложени и във въпросната програмка.
 
От: Програма за ъпдейт на цени и количество от xml файл в opencart.

А относно въпроса ти за интерес. Ако се развие, да се направи да поддържа повече методи на импорт, експорт и ексти, ще ти остане да се бориш в огромната популярност на тотал импорта.
 
От: Програма за ъпдейт на цени и количество от xml файл в opencart.

Тотал импорта е пълна боза в сравнение с това:
https://opencartforum.com/files/file/811-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%81-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2/
В момента правя един сайт за дропшипинг в щатите и клиентката иска тотал-а. Той не генерира сео урл-и и му липсват куп други екстри.
Руският вариант само дето не вари кафе и е с нищожна цена(приблизително 25 долара). Има си и минуси - кодиран е и трябва IonCube Loader на сървъра и най-вече не е за начинаещи.
Моето мнение е че твоята програма има шанс точно за този последния случай - хора, които нямат велики познания и искат да обработват конкретни детайли. За съжаление това означава, че всеки ще има нужда от различен функционал.
 

Горе