Инвестирам в: Процентен Калкулатор

partytime

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Търся някой да направи прост процентен калкулатор за Windows, който смята автоматично различни проценти в различни величини по диапазон ОТ-ДО числови групи в зависимост от какво искаш . Вкарваш число и автоматично добавя процент и дава отговор в готовност за следващо въвеждане без да се налага да триеш с бекспейс, за да се обработят повече числа за по-малък период от време. Ако има възможност за показване на някаква история на въвеждането, още по-добре но това е опционално В сетингс да има опция за въвеждане на числови диапазон и процент, който да може да се сменя според нуждите:

Ще дам пример, в сетингс, някаква подобна таблица в която вкарваш " ОТ това число ДО това число Добави този процент" , които да могат да се променят според нуждите. Да е видимо и лесно за коригиране. Също така от примера с таблицата долу, ако се вкара число по малко от 0.01 или по- голямо от 49.00 да дава грешка или предупреждение "error", че стойността е "не правилна" или нещо подобно, понеже не е вкарана такава величина в сетингс.
image_2023-01-20_225100737.png
Също, ако се застъпват някакви числа също да дава грешка или да го оцвети в червено, ОК бутон за потвърждаване да не е активен в този случай. В примера от първия ред, число до 5.00 и на втория ред Число от ако започва пак с 5.00 вместо 5.01 и на 8-ми ред вместо 45 е вкарано само 5, като да оцвети застъпващите се числа в червено.

ерр.PNG
Ако величините не са правилно въведени и застъпващи се, също да ги оцвети в червено

ерр2.PNG

Дизайна да е прост, като за леля служителка на държавна позиция, дето играе по цял ден "Солитаре"

Вкарваш число, натискаш Ентър и ти показва резултата веднага, като също показва и самия процент, като добавено число. Без да се налага след това да местиш мишка или да триеш с бекспейс за да въведеш новото число. Бекспейс функция да има за корекция на погрешно въведено число.
Нещо подобно:

image_2023-01-20_231237113.png

Може би нещо подобно с история (импровизирам в момента)

image_2023-01-20_232923154.png

Благодаря за отделеното внимание ! :)

@Blinky не съм сигурен, дали темата трябва да е тук или да бъде в Freelance Jobs & Projects :rolleyes:
 
Последно редактирано:

NovaPS

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
14   0   0
Тва може да се направи с екесла, с макро за някой от екстрите.

Това се получи на база инфото дето си дал.
Проверка за застъпване на числа няма, ма то и не виждам смисъл да се затормозява. Е, освен ако примера няма нищо общо с реалността :D

1. Въвеждаш числото и натискаш CTRL+Enter (за да останеш в същото поле)
2. Виждаш формулата отдолЕ
3. Ако искаш да запазиш резултата, оставяш мишката върху бутона и кликаш (след клика те връща в полето за въвеждане)

Въвеждане на число -> Ctrl+Enter -> Клик -> Repeat

Настройките са ясни, до 15 възможности може да се въведат... като цяло настройката ОТ нищо не прави, освен "визуална" ориентация :)


Едит: На клипчето се вижда, че местя мишката след всеки клик "Запази", за да въвеждам, ама може и без.. просто навик :D
 

partytime

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Можеш ли да ми го изпратиш, така като си го направил в завършен вариант ?

Аз 2 дена бях в някакви филми с IF функции в ексела, когато едното число е по-голямо от еди колко си да изчислява такъв процент, а когато е по-малко друг процент. Общо взето до никъде не стигнах и тогава реших да направя колони Б,Ц,Д,Е с различен процент. Вкарваш число в колона А и добавя различен процент в колона B,C,D,E и тнт., като съответно се гледа колоната за която отговаря числото и се внимава да не се обърка колоната, която се гледа. Хубавото при този случай е, че може да се използва числова клавиатура без да се използва КОНТРОЛ а само се удря ентър и слиза на долу в колона А, готово за ново число. Използвам проста формула за изчисляване на процент (=A2* ), която позволява лесно сменяне на процентна стойностimage_2023-01-25_175218553.png
 

NovaPS

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
14   0   0
Можеш ли да ми го изпратиш, така като си го направил в завършен вариант ?

Аз 2 дена бях в някакви филми с IF функции в ексела, когато едното число е по-голямо от еди колко си да изчислява такъв процент, а когато е по-малко друг процент. Общо взето до никъде не стигнах и тогава реших да направя колони Б,Ц,Д,Е с различен процент. Вкарваш число в колона А и добавя различен процент в колона B,C,D,E и тнт., като съответно се гледа колоната за която отговаря числото и се внимава да не се обърка колоната, която се гледа. Хубавото при този случай е, че може да се използва числова клавиатура без да се използва КОНТРОЛ а само се удря ентър и слиза на долу в колона А, готово за ново число. Използвам проста формула за изчисляване на процент (=A2* ), която позволява лесно сменяне на процентна стойностВиж файлът 27387

Тез последните два реда що ги смята? Гледам най-високата стойност ДО е 15

Оу, з@еби го туй с внимаването.. кво ше стане при 100 реда и 2 бири :D

Ти на цифровата (предполагам има предвид numpad) нямаш ли Enter?

Да не говорим, че чрез други програмки може да си настроЙш например на (Ctrl+ГолемияПлюс, който е над Enter на цифровата) да извършва MouseClick.. за записа... и да бачкаш изцяло с клавиетурата..

Въвеждаш число задържаш Ctrl и помпиш Enter и Плюса.. :D
 

Горе