Първи стъпки в Affliate маркетинга- моля за съвет

kari

New Member
Здравейте, казвам се Анна и съм нов потребител във вашия форум!

При разговор с мой приятел ми беше препоръчано да се регистрирам тук, като ми каза че тук мога да намеря отговори на много въпроси.
Самата аз имам два сайта с които се занимавам извън работното си време, като това ми доставя удоволствие и до сега всичко е просто хоби. Въпросният приятел ме попита "Мислила ли си да печелиш някакви пари от сайтовете ти". След това се разговорихме и той ми каза( без въобще да претендира, че е много наясно), че има различни начини като афилиейт програми и т.н, с които да превърна сайтовете от хоби и в метод за допълнителни доходи. Сайтовете ми са два единият е за здравословни продукти, модни тенденции и т.н, Но той е на български език. Другият, който е на английски е за заведения, ресторанти и т.н като там пиша статии за ресторанти в различни точки на света и водим дискусии за тях :)

Прочетох някои неща за афилиейтите и въобще как функционират, какво се изисква и т.н, но се притеснявам, че мненията за успехите в тази ниша бяха все преди 2009г. Това значи ли, че тази ниша е запълнена и има ли смисъл да продължа да чета в тази насока и да се опитам да се развия в нея или потърся други варианти?

Благодаря и поздрави!
 

Горе