Регистрация на търговска марка със 75% отстъпка

FastStep

New Member
Здравейте,

Казвам се Стефан Станев и съм управител на компания, която се занимава с регистрация на търговски марки.
Какво Ви носи регистрацията на търговска марка?
На първо място, регистрираната марка Ви дава сигурност, че конкурентна компания няма да може да упражнява търговска дейност, използвайки Вашата или имитация на Вашата марка. На практика регистрацията монополизира даден знак - лого и/или търговско име.
На второ масто, регистрираната марка носи престиж и маркетингови ползи за компанията и служи като послание към потребителите за качество на стоките/услугите.
Марката се регистрира за 10 години, с възможност за подновяване неограничен брой пъти.
През тази година фонда към Службата по интелектуална собственост възстановява 75% от държавните такси за регистрация.
Марката може да се защити само за територията на България или за целия ЕС.

За повече информация:
[email protected]
089 248 8272
 
Здравейте.Регистрирал съм дизайни в ЕС,но никога търговска марка (и то в БГ).Пуснете някой линк към конкретни изисквания,срокове и цени,за да може някой с интерес да пита нещо конкретно.Мен например ме интересуват горните въпроси и как ще се реагира на евентуална проба за намеса в запазената марка (питам,защото знам ,че системата е супер тромава).Мерси
 
Здравейте,

Процедурата по регистрация на марка в България (а и в ЕС) отнема около 4 месеца, но марката получава защита от момента на заявяването. Всички такси за регистрация в България (държавни и наш хонорар) са в размер на 900 лв, като от тях фонда към Службата по интелектуална собственост ще Ви възстанови 400 лв. За ЕС таксите са 2200 лв, като фонда възстановява около 1300 лв. Процедурата по възстановяване на средства е много лесна и до този момент не сме имали никакви проблеми с нея.

Запазената марка получава много сериозна защита. Достатъчно е да отбележа, че т.нар кражба на интелектуална собственост е престъпление според Наказателния кодекс.
 
Колкото до тромавата процедура - на нас са ни необходими единствено търговската марка и удостоверение за банкова сметка на фирмата. До месец след заявяването на марката получавате обратно 75% от държавните такси, а в процеса по регистрация се стремим въобще да не Ви ангажираме. Поне до този момент (а с това се занимаваме над една година) не сме имали каквито и да е проблеми.
 

Горе