Рекламата в YouTube

svilenov

Member
Какво мислите за рекламата в YouTube, която тръгва преди видеата? Ефективна ли е и как г/д вървят цените, никога не съм се интересувал от това? Нещо от сорта центове за импресия ли е? Някъде бях чел, че се заплаща само при изгледана реклама? Как е добре да се направи една YouTube реклама? Та, нека да се включи някой с опит.

Пуснах темата и за друго нещо - в какво съотношение са ви процесите гледане/слушане в youtube (напр. 20:80)? Защото аз например малко време отделям за гледане и YouTube го ползвам за музикален фон. В този смисъл рекламите там трябва да бъдат с подчертано гласов акцент, а не само в картината, защото със сигурност има много като мен, за които на практика този тип реклама се превръща по същество в нещо като радиореклама. И ако пусна реклама там, то още от самото начало ще вкарам глас, заедно с видеото.
 
От: Рекламата в YouTube

Аз мога да кажа, че съм благодарен на плъгина Ghostery за дето премахва всякаква реклама от YouTube :shock: Когато реклама ми излиза върху видеата съм :cry:, а когато реклама тръгва преди видеото съм :twisted:

Повече гледам. Или си губя времето в забавни клипчета, или проучвам нещо, или научавам нещо... все неща дето се гледат. Понякога само слушам, но ако е музика - цял албум, концерт или плейлиста.

Вариант е и да спонсорираш някой тубър да показва нещо или сам да си правиш видеа, стига да са интересни :)
 

Горе