СЛАБО, ДОБРО и СУПЕР ROI за вашата рекламна кампания ( FB или Adwords)

lowriderzzz

Well-Known Member
Здрасти! Моля нека в тази тема, който желае да сподели какво според него е СЛАБО, ДОБРО и СУПЕР ROI (return on investment или възвръщаемост на инвестираните пари) от рекламните ви кампании. По принцип предполагам че повечето от вас реклмамират във FB или с Adwords, но ако имате и други рекламн канали пак може да споделите.

Това го правя с цел да преценя какво би било СУПЕР, ДОБРО или СЛАБО представяне на рекламите.

Ето моя опит: От 3 години рекамиране (от време на време, а не постоянно) в FB и малко в Adwords да кажем, че за всеки $15 изхарчени долара имам около $20 до $25 оборот, което е 5-10$ печалба. Аз го определям някъде м/у слабо и добро. Имам усещането че може и повече. Но не мога да преценя дали изобщо така трябва да го гледам.


По принцип ако имам 100% ROI тоест, ако правя двоино, би било доста добре - тоест някъде м/у ДОБРО и СУПЕР.

Та при вас как е? Също добре ще е да споменете в каква ниша сте и каква публика сте таргетирали.


Поздрави.
 
От: СЛАБО, ДОБРО и СУПЕР ROI за вашата рекламна кампания ( FB или Adwords)

Това което постигаш и то в нишата която го правиш е повече от отлично

По принцип за нормално се приема да се прави по 1 продажба от 100 посетители таргетиран трафик от Г. - Дали това обаче ще е достатъчно за да си избиеш парите е друг въпрос, защото зависи колко пари си платил на клик и може и 3 продажби да правиш но да не е достатъчно - това е пряко свързано с продукта който продаваш с надценката и конкуренцията за цената на кликовете и тн.

В общи линии ако си избиваш рекламата трябва да си доволен и да го определиш като добро (надяваш се на допълнителни продажби в бъдеще от тези клиенти) - Ако и печелиш по малко - много добро - Ако печелиш както в твоят случай можеш да го минеш и за отлично - Не ми се вярва да постигнеш по добри резултати.

От Фейса е умряла работа рекламата трудно се избива ако въртиш през ФБ - По вероятно е ако пускаш в някоя тематична страница да имаш успех

Отделно от продажбите получаваш като бонус и налагане на бранд ако имаш такъв и това ти е цел


ПП
Трафика от Гугле в БГ е все още в поносими ценови граници възползвайте се от него докато това е все още така.
 

Горе