Сайт за дълго подготвяни проекти

kris44

Member
Може да си специалист в дадена област. Може дори да си ключов такъв специалист, но понякога се оказва, че просто проектът не можеш да го реализираш самостоятелно. И просто трудно се намират другите необходими специалисти, които да участват в проекта. Това да ги търсиш и да ги агитираш един по един - това може да се прави, но не винаги води до резултат.

Може би подобни на описваната идея сайт съществуват, но винаги нещата зависят от детайлите по реализирането им. Примерно ако пуснеш проект и чакаш някой да се върже - ами има дори български такъв сайт (kpd.bg), но ефект от такова начинание е много малък. Една интересна идея това да се промени е, като всеки който пуска проект да трябва да демонстрира и какви познания, качества и начин на мислене има. Така като стартираш проект, то освен да чакаш ще можеш да преровиш останалите автори на проекти, като може да ги вербуваш за своя проект, или да се присъединиш към техния.

И накрая да дам един примерен пример. Нямам намерение да го правя, а е само като демонстрация на идеята. Производство на електродвигатели. Ще имаме примерно стъпки от вида:
1. Определя се какво откъде ще се достави. Това са начални работни бележки.
2. Определя се в какви помещения ще се строят. Проектира се 3D модел, независимо от място.
3. Набират се специалисти и консултанти от нужните видове.
4. Определя се подходящо място, където може да се изгради завода.
5. Започват да се търсят пазари и инвеститори за проекта.
Разбира се такъв проект е твърде голям, но както казах това е само примерен проект.
 

Горе