Сайт на бирария :) Мога ли да печеля от реклама или афилиейт

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте пиша в тази тема за да не правя излишен спам в другите защото на много от вас вероятно въпроса ми ще се стори несериозен.
От скоро се занимавам с уеб страници и т.н. имам някакви общи познания в областа HTML и направих един адски скромен сайт като услуга на моя приятел който държи една бирария - демек направих сайта на въпросната бирария , не мога да постна адреса тук защото ще се сметне за реклама ...
До тук добре , започнах да чета за обща култура какви са вариянтите (адекватните) да се печелят пари в интернет и попаднах на тоя форум , изчетох доста от писанията тук но вероятно за неопитен човек като мене повечето от обясненията ми прозвучаха малко на китайски (смиъсл това е защото аз съм глупав в тая материя не че вие зле обяснвате) ...
Въпроса ми е следният , с този скормен сайт на въпросната бирария който съм направил и ъплоуднал в хитбг мога ли/имам ли възможност да развивам някакъв вид реклама или да печеля някакви пари с тези афлейти (извинявам се ако не го пиша правилно) , адсенс и т.н.
Трябва ли задължително да имам хост bg com или си става и през хитбг , непременно ли трябва да разбирам от PHP защото аз и грам представа си нямам , докато виж за Html по са ми известни нещата , дори ако някои поиска на лична мога да му изпратя сайта за да види може ли да стане нещо с него или въобще да се откажа да се занимавам ....

Предварително благодаря за евентуалните отговори!
 
Както каза по-горе AxCx - трябва ти трафик. За целта, след като доизпипаш сайта трябва да го добавиш към директории, да напишеш някоя статия за него на друг сайт /форум/, да го сложиш в подписа си във форумите и пощите си /не мисли, че това винаги е реклама, която дразни/, да си платиш за реклама в някой от по-големите сайтове в БГ (ако искаш трафик от тук де). Веднъж след като си го направил това нещо ще усетиш как на сайта започват да идват посетители и ако си разположил качествено рекламите от AdSense /или др./ => печелиш пари. Това не значи, че трябва да спреш да се рекламираш, напротив. Добави и някоя affiliate program насочена към съдържанието на сайта.

Всичко това, по-горе важи в случай, че направиш един професионално изглеждащ, изчистен сайт /домейна според мен е малък проблем/, който рекламира по качествен начин продукта ти /бирарията/ - снимки /на някоя личност посетила заведението/, клипчета от партита и купони /ако се правят такива/, предлагани продукти /можеш да припечелваш и от реклама на някоя марка бира, която се предлага (мераклии има)/ и т.н.

В заключение: Според мен няма ниша от която не може да се печели, разликата е там че едни са по-печеливши, други по-малко, но все пак всичко зависи от теб и времето, което отделяш за SEO.
 
Не подминавай и факта, че рекламата ще ти донесе /или на собственика на бирарията/ и трафик в real life. Макар и да не кликнат на някоя реклама на сайта ти, посетителите може да дойдат на място /ако си ги убедил/, а това също е печалба.

п.с. мисли като продавачите на фаянсови плочки* (примерно) - покажи си стоката в най-добрата й светлина, дай възможно най-много инфо за нея, с което ще подтикнеш посетителя да си я купи и може да печелиш и от лепилото**, което предлагаш на рафта до нея. :)

* - твоя сайт
** - AdSense или Affiliate programs.

Дано да съм бил полезен. Успех.
 
Благодаря на всички за отговорите наистина много мило от ваша страна личи си когато срещу теб макар и виртуално говори/ят зрели и мислещи хора ... Ще оценя по мое му вашите съвети и ще се опитам да ги използвам като ползвам за източници на информация относно това как аджаба се правят нещата различните сайтове , форуми и т.н. пък знае ли човек може и да се получи нещо. Този сайт който направих го направих с благородна цел като помощ на човек който смятам за приятел пък и най-малко че майка ми работи там като готвачка (съжалявам че изпадам в подробности) но както всеки човек който се бори за някаква финансова стабилност или поне помощ отгоре след ежедневните му занимания на работното място и аз се поблазних от идеята ... Отново благодаря от сърце на всички отговорили и да знаете че може би пак ще нахалствам за вбъдеще с въпроси към вас защото много неща не са ми ясни , разбира се не очаквам някои тук да ми пише монографии за това как точно се случват нещата но може би ще имам въпроси относно подробности възникнали в следствие на тоя мой спонтанен порив към нещо ново пък и стува ми се забавно начинание.

Респект и мерси много на писалите по темата ми!
 
Добре си дошъл да задаваш въпроси за правене на пари от интернет, нали за това е форума - пари от интернет, онлайн бизнес, а ние сме тези, които помагат да го направиш. Успех.
 
coolice каза:
За да е професионален сайта задължително на домеин :)
Бих добавил, за да е професионален - никакви реклами!!! Първо не звучи сериозно, второ ще имаш "изтичане" на трафик към конкуренцията през рекламите. Ясно е, че hair loss няма как да се продава в сайт на бирария.
 
От тук ми идва една мисъл относно адсенс. Защо го поставят хората? Излизат тематични рекламки и губиш трафик :roll:
 
ние за това не слагаме адсенс, а линкове до други афилиейт програми които продават подобни продукти, така ако някой потребител не хареса продукта да заповяда да разгледа какво предлага конкуренцията през нашият афилиейт линк
 
Да, но тва си е друго. Както и да е ти залагаш да продадеш някоя и друга джаджа примерно от 100 клика, докато друг залага на всеки клик да земе некоя кинта, има пък други играят на импресии и т.н. :)
 
Виж, bgtifo , ако направиш сайта така че , да речем, вдясно или вляво от екрана, "на една ръка разстояние" , като кликнеш с мишката, да потича биричка, не ти мърда Нобеловата награда, а това са си чисти 1000000 долара кеш, истински ПАРИ.
Естествено, през Интернет, откъдето си прокарал Н.В.Биричката :D :D :D
 
Ок с риск да се натрапвам може ли някой по запознат да види сайта ми ще му пратя линк на лична да види има ли надежда защото отново казвам буквално преди 3 месеца за пръв път започнах да се занимавам с тия неща а пък имам приятели със стаж в бранша на уеб програмиране , дизайн и т.н. просто експериментално го правя аз ... Ако някои изяви желание да го погледне просто да ми каже с това нещо ще станат ли нещата или не , ще съм много благодарен ако получа мнение и оценка от хора с опит в тези неща ...
 
От: Сайт на бирария :) Мога ли да печеля от реклама или афилиейт

Бързам да отговоря, не изчетох всички постове, но ето моето предложение:


С какво свързваш думата бирария или думата бира?

Аз ги свързвам с:

- футбол
- метъл
- пънкари
- и изобщо виждам как млади хора из градинките се наливат с бира

Може да направиш сайта като блог, в който да пишеш новини свързани с метъл и/или футбол например. Или дори си мисля за микроблогосфера с някаква подобна тематика, където хората ще могат да си чатят. Всъщност може би съчетанието на 2-те неща в един ЦМС ще е най-добре :wink:
 
От: Сайт на бирария :) Мога ли да печеля от реклама или афилиейт

Реших да почна да правя нещо , без абсолютно никаква подготовка - намерих един affiliate program http://www.valueclickmedia.com/ и реших да се регистрирам , получих обаче e-mail от админа че сайта ми не е на англ. език и че не може да бъде логнат в системата , има ли начин сайта ми да е изцяло на БГ език и да успея да се регистрирам в някоя програма ...

Така знам че сам трябва да си чета и да се образовам но имам някои общи въпроси на които ще съм много благодарен ако отговорите ...

Направих първите стъпки , четох относно Affilate програмите в този и други форуми , имам сайт макар че по-скоро е страница с 4 линка имам ниша въпросната Бирария , имам снимки сега оформям и менюто ... Сайта е сложен в hit .бг изчистен е и е рекламиран в google както и в някои други български търсачки и рекламни сайтове за храна , развлечения и т.н. Имам и брояч обикновен hit counter или нещо такова (извиянвам се ако бъркам)

Въпросите :

1- Има ли програма която да не и пречи че сайта е на Български език ако да коя ?
2- Как получавам банерите от определената програма на пощата под формата на графичен формат и след това ми дават сорса който да сложа на сайта си ли или какво ?
3- Кога и как ще разбера какви пари печеля - примерно в PTC сайтовете си има провери статуса си и там пише колко и какво имаш в наличност а тук ?

Благодаря предварително за отговорите ....
 

Горе