Само ако знаех тези 12 тънкости преди да създам първата си Фейсбук реклама…

webselo.com

Active Member
Фейсбук рекламата е изключително мощен, елегантен и точен маркетингов инструмент. Тя е толкова добра, че основателят на социалната мрежа, Марк Зукърбърг, трябваше да се обяснява пред Сената на САЩ.

Защо рекламата във Фейсбук работи така добре?

Към 7.10.2018 г, когато пиша тази статия, над 2.23 милиарда души по света ползват социалната мрежа Facebook.

Този ненадминат брой потребители позволява на платформата да събира огромно количество поведенчески данни.

Казано накратко – Фейсбук знае всичко за нас!

Социалната мрежа е наясно от какво се интересуваме, какво може да ни въздейства, кои са приятелите ни, с кои хора общуваме най-често, в какво психологическо състояние сме, готови ли сме да купим определен продукт и прочее.

Фейсбук се стреми:

  1. Да ни осигури най-доброто потребителско изживяване, за да продължим да ползваме услугата.
  2. Да ни предложи точно това, от което се нуждаем, в момента, в който се нуждаем.
  3. Да реализира целите на бизнесите, ползващи Фейсбук маркетинг, свързани най-често с продажби, запитвания за продукт/услуга, или пък разпознаваемост.
По-долу в няколко точки сме обобщили най-важните моменти, свързани с Фейсбук маркетинга:

Фейсбук Маркетинг Тънкости.

Поздрави,
Кико
 
Много добре. Постарал си се. Но, в момента рекламата в фейсбук не функционира както трябва и има много бъгове и грешки. Също така, тази година фейсбук имаха много по-различни цели от фейсбук рекламата и за това рийча спадна рязко, също така ефективността на кликовете. Facebook pixel не дава добри резултати. Абе горе долу, фейсбук ви кара индиректно да захранвате рекламите си с 20/80 от чистата ви печалба. Едно време беше 5/95. :)
 
Вярно беше по-евтино. Помня за 5 долара чудовищни достигания. После и с видеата беше така (и до някаква степен все още Е), ала и това ще мине.

Впрочем, забравих да спомена нещо - пускаш кампания за трафик, само че LPV. После, като минат 10-на дни, пускаш за 2-3 дни макс ремаркетингова, която да напомни и да обере.

Връзва много добре.
Предстои да направя и една за Гошо :)

Хубав ден :)
 

Горе