Смяна DNS и други въпроси

Liliq85

Active Member
Здравейте, започвам нов проект.
Регистрирах домейн и хост в namesilo, но имам проблем. Като въведа домейна и се опитвам да вляза в сайта ми дава празна страница. Възможно ли е проблема да е при мен ? Ако да, до колко време ще ми се обновят днс-ите и ще мога в реално време да си виждам сайта ?
Другият ми въпрос - каква готова платформа ще препоръчате за сайт за забавление с вицове, клипчета, картинки и т.н ?
Благодаря ви !
 
На първия въпрос от 24 до 48 часа се опресняват днс адресите.
На втория, ако си начинаещ ти препоръчвам wordpress.
 
До 48 часа, преди това едни ще го виждат, други не, повечето хост компании предлагат отделен адрес за да можеш да работиш по изграждането на сайта, разгледай обстойно.
 
До 48 часа, преди това едни ще го виждат, други не, повечето хост компании предлагат отделен адрес за да можеш да работиш по изграждането на сайта, разгледай обстойно.
В спанела има ip като го въведа с хостинг акаунта ми отваря страница за отказан достъп.
Другият ми въпрос - дали е възможно, защото домейна е .site да е по-бавен процеса
 
Най-добре е да се свържеш със съпорта на namesilo и те ще ти обяснят всичко, кое и как да го направиш
 
На въпрос едно чакаш до 24 часа и след това не би трябвало да има проблем със зареждането.
На въпрос две или WordPress или ...абе WordPress.
На въпрос три, няма значение дали домейма е .com, .net, .neshtodrugo той ще си зарежда както вдяко друго разширение. Това зависи от хостинга.
За да заредиш сакта през ip адреса ърябва да направиш следното,
заместваш 10х със твоя ip адрес след ъова заместваш username със твоето (може да го видиш след като влезеш в cpanel).

Успех.
 
Благодаря на отзовалите се до този момент. Сега имам нови няколко въпроса -
Ако използвам добавка, която посредством рсс дърпа съдържанието как да я настроя да дърпа и снимката от самата публикация ?
Как да направя сайта си с https, за да не дава всеки път, че сайта е опасен ?
 
Сигурен съм, че когато имаш кокретни здравословни оплаквания не пишеш SMS на личния лекар с текст: Д-ре боли ме, какво да правя? .... уточняваш поне къде те боли, постоянна ли е болката или остра на интервали от време и прочие симптоми, които да му помогнат да разбере проблема. Сега по другите ти болежки:

1. Кой е сайта?
2. в cPanel на доставчика няма ли опция за безплатен сертификат - LetsEncrypt или Comodo? При новите версии на cPanel опцията autossl е налична по подразбиране. Освен ако някой скъперник, не я е спрял на най-ниските планове, не че харчи кой знае какъв ресурс де.
3. На определена страница ли ти дава съобщението, че сайта не е защитен или на целия сайт?
4. Зареждаш ли съдържание от външни източници или само ги смучеш през rss и импортираш в твоята база данни (този тип паразитизъм никога не съм го разбирал, но лесно го блокирам)

Ако искаш адекватен и най-вече безплатен съвет в секция за експерти, се помъчи поне малко, въпросите ти да изглеждат, като че ли занеш какво правиш. В противен случай просто ще те отсвирят или някой ще ти предложи да ти орпави всичките проблеми, срещу съответната сума пари. Тук поне можеш да намериш разнообразие от оферти, от трагични и евтини, до скъпи и качествени.
 
Активирал/а си самоподписан сертификат, или домейна не е бил насочен за да се издаде валиден, или си избрал/а грешната опция в cPanel. Какви опции има там, че не помня как изглеждаше cPanel на namesilo
 

Горе