Продава се: Стартов пакет за добив на BitCoins в CEX.IO

От: От: Стартов пакет за добив на BitCoins в CEX.IO

Ще споделя и моят опит.
Пробвах с 9,5GHS за около 80 лв.
Към днешна дата, ако продам обратно всичко в долари, ще имам левова равностойност около 35 лева.
До тук към на загуба 56% от инвестираните пари.

Причината за загубата е най-вече значително падналата цена на гигахешовете, и в известна степен на биткойните.
Това е начинът на пресмятане на резултата. Да смятате само колко сте изкопали е грешно.
Благодаря за споделения опит! Беше ценно за мен!
 
От: Стартов пакет за добив на BitCoins в CEX.IO

и така както вървят нещата и прогнозите че ще се задържи под 400 долара тая виртуална валута , ще си останем само с пробването ;)
 
От: Стартов пакет за добив на BitCoins в CEX.IO

и така както вървят нещата и прогнозите че ще се задържи под 400 долара тая виртуална валута , ще си останем само с пробването ;)

Не вярвам, зимата ще стигне 1000$ някъде.
 
От: Стартов пакет за добив на BitCoins в CEX.IO

Във всеки бизнес печалбата е негарантирана. И тези, които добиват злато по неефективен начин прекратиха дейност. Ако цената на златото продължи надолу - още добивни компании ще затворят.

Така е и с койните - тези, които ги добиват неефективно ще започнат да дават повече пари за електроенергия и наем на помещенията. И ще се принудят да спрат да „копаят“ койни. Сега печелят тези, които сами си произвеждат „копачките“ и купуват евтин ток (и едновременно с това ползват топлината като отопление). През зимата, който се отоплява на ток може вместо печка или климатик да си пусне някоя копачка - така хем ще се топли, хем ще „копае“.

Много хора гледат само цената и възможностите за печалба от „копаене“ на криптовалути. А ползата може да бъде в ползването им като начин на плащане. Можете да продавате стоки на рискови клиенти - на които не бихте продали, ако плащаха с дебитна/кредитна карта.

Възможността да се ползват криптовалутите като начин на плащане (не като store of value) ще съществува независимо от цената. Достатъчно е само цената да не се мени много в рамките на минути и часове (да може клиентите да купят койни, да ги пратят на търговеца и той да ги обмени автоматично и веднага за избрана от него декретна валута - долари, евро и т.н.). Търговците може да приемат плащания с Биткойн без да „докосват“ койните. Това става с услуги като BitPay, BIPS и подобни. Те действат на принципа на PayPal - когато клиента плаща с левове, търговецът получава долари и изобщо не се интересува с каква валута плаща клиента - търговецът си получава доларите от PayPal и е щастлив, че пише долари в отчетите, които представя пред съответната данъчна служба. Разликата е, че няма chargeback. Клиентът не може да излъже, че не е получил стоката и да си открадне парите обратно.
 

Горе