Струва ли си?

Hack0

New Member
Здравейте!
След като попаднах на този сайт реших, че ще е добре да изкарам някой лев от стоенето ми пред компютъра и най-много ми допадна идеята да си направя блог. Тук обаче изникнаха много въпроси и най-важният от тях е - ще си струва ли усилията и отделеното време.
На кратко, идеята ми за блога е той да е в специализирана тематика, която не интересува широката общественост, но в същото време има достатъчно хора на, които да е интересна. Статиите ще са написани от мен, а не преписани от някъде и ще са въз основа на информацията, която съм събрал от български и английски книги, сайтове и форуми.
Идеята ми за реклама на блога е да няма досадни и много на брой банери, а по-скоро ненатрапчиви реклами, нещо от рода на тези на гугъл. Като идеята е блогът да е семпъл и приятен за четене.
Мислите ли, че подобно нещо ще носи пари? Всъщност по-важният въпрос е колко пари може да донесе подобно начинание, защото ако е някаква символична сума не мисля, че си струва да си хабя времето за него.
 
От: Струва ли си?

първите 3 години няма да има за хляб и лютеница...
то зависи и от теб най-вече де...
 
От: Струва ли си?

Първо се замисли дали имаш какво да кажеш. Блоговете, които се правят с цел печелене на пари не са от най-посещаваните и обикновено не постигат целта си.
 
От: Струва ли си?

За да печелиш трябва да привлечеш доста сериозен брой посетители. Това не е много лесно да се направи, особено с блог. Аз съм пробвал да пиша уникални статии и само с това не става, пиша добавям къде ли не и накрая като погледна статистиката 50 човека дневно. Ако се рекламира и се направи всичко добре може и по-добре да е, но вече всичко е въпрос на това, кое и как ще се направи. За да очакваш по-сериозни приходи, трябва да се подходи по-сериозно, не мисля че блог е най-добрия вариант. По-скоро някакъв по-сериозен сайт, но ще трябва и пари да се вложат за изработка и за реклама, по-общо казано - "За да получиш, трябва да дадеш".
 
От: Струва ли си?

"За да получиш, трябва да дадеш"
то така всеки може :)
номера е без да даващ да получаваш :)
или по-добрия вариант да даваш малко срещу много :)
гледал съм предавания за Хамерикански блогери които печелят добре от това,
но там е мноооого по голяма аудиторията...
Тук за да стане трябва по десет статии на ден да пишеш и след година може и да имаш 1000 уникални...
 
От: Струва ли си?

AMOUN - Ако трябва да пиша за нещо 3 години, за да започна да печеля пари по-добре да изкарам още едно висше в тази сфера и да ми стане професия.

Pavlin - Мисля, че имам какво да кажа. Ще пиша за нещо, което ме интересува и така или иначе търся информация за него. Просто ако ще правя блог на тази тема ще трябва да събирам, класифицирам, обработвам и т.н. тази информация.

mvmrik - Знам, че е доста относително, но можеш ли да ми кажеш какви печалби могат да се очакват при 50,100,200,300 човека дневно? Или да задам въпроса си по друг начин - при колко човека на ден реализираш печалба, която те удовлетворява?
 
От: Струва ли си?

50, - 10 цента
100, -20 цента
200, - 40 цента
300 - 50 цента
+- 50% :)

ако е строго тематично и си намериш рекламодател директен може и по още 20-50 лева на месец да докараш след като минеш 300
 
От: Струва ли си?

Има няколко основни и съществени фактора за печеленето:
1. На какъв език ще е сайта?
2. На каква тематика ще е сайта?
За тези гугълски реклами някой е дал пари на Г. Ти вземаш около 50% от парите дето ги е дал рекламодателя. За да определиш колко ще печелиш, първо трябва да си определиш нишата, за да видиш средно колко се плаща за реклама в тази ниша.
За да печелиш трябва да накараш хората да влизат в сайта, да им е интересно, да се задържат и да видят тези реклами за да кликнат на тях. Според това на какъв език е сайта ти може да определиш каква ще е кликваемостта на рекламите, а от това доколко си запознат със СЕО, може да определиш да избрани кл.думи къде ще излизаш в Г.
Постоянството ти би задържало сайта на добри позиции в Г, докато непостоянството би го свлякло надолу.
От keyword туула на Г може да видиш дали наистина в исканата географска област при търсения на конкретен език има достатъчно количество търсения месечно.
Щото има супер много хора които се интересуват от "варене на ракия", ама никой не търси в нета как става.

С две думи не можеш да изчислиш колко ще печелиш. Всичко е относително, но ако успееш да докараш над 2000-3000 човека дневно, определено ще печелиш.
 

Горе