Студент се нуждае от вашите мнения и препоръки :)

От: Студент се нуждае от вашите мнения и препоръки :)

Добро насочване към дигиталните виртуалните предмети. Кофтито е, че през PP има нулева защита за тях, както и че някой път се случва плащанията да са от fraud-нати PP accs, от там chargebacks към CCs / Banks, от там $18/€16 chargeback fee само заради едното иницииране. Мерцедес Е-класата, сигурно доста кинти са били направени от покупко-продажбите (надявам се не на рецепти или ebooks, които unlimited могат да се продават принципно, а на нещо тип Game accs, game keys, gifts, etc.), че да се позволи това возило.

За стоките от CN е hahovec, може да му поогледаш постовете от тази година. Поствал е и в темите за шмекералниците. Така поне ще си спестиш навярно една камара време, може би и кинти, по подобие на тоя с Coaching-а, където пък оня ти е изхабил на теб. Но и доста хора са го пренаситили това „без фирми или онлайн магазини, само в шмекералници, само от CN/TR“. Поогледай възможностите как да почнеш и у feeBay да ги продаваш, имайки известно предимство спрямо CN/HK продавачите – по-бързата доставка от BG до DE и UK, но пък и започване навярно от нулева репутация, ако се е нямало досега acc. Тази тема също е добра за изчитане.

Добре е, когато се публикуват подобни истории. Изминали са от тогава 15 месеца. Сблъскване с реалността. Поучителни са, тъй като могат да бъдат директно цитирани към други нови хора, имащи същият хъс и подбуди („горещо обмислях, също не успях да реализирам, първо, че беше доста нереалистично плануван“).
 
От: Студент се нуждае от вашите мнения и препоръки :)

Olx не струва.Там влизат само разни малки пишлеменца,които не купуват нищо и ти се подиграват.Пуснал съм продукт които струва 200 лв чисто нов с гаранция и пощата ми е пълна с писма от рода на "Давам 50 и да го взимам" Този саит е за подаръци,а не за продаване" Ако ти дам 100 лв ще ми го донесеш ли до Банишора" Даи за малко да го ползвам и ще ти го платя" Пуснал съм продукт които струва 20 лв и "клиентите" ме разпитват с ебати задълбочените въпроси,все едно ще купуват S-Class 65 AMG 2014-недоверчиви са.Всеки иска първо да прегледа стоката на място и ако му хареса да я плати.Обяснявам им че няма проблем да го върнат ако не са удовлетворени и отговора е "Добре ще мисля" Добре ще питам жената каката,стринката,лелята вуичото..." Аз поне не успявам да продавам там,макар,че имам хувави обяви с много добри снимки и описания.Забелязвам,че само девоиките пазаруват с лекота от олх и маи скоро ще се насочвам към женската аудитория.

Колега не знам какво продаваш но не мога да се съглася с теб, още от началото на (прод-алник) имам към 15-20 постоянни обяви в този сайт и за тези години да съм получил 1-2 подобни предложения а съм направил над 50 продажби.

По темата, имам приятелче което "купува" "неща" от амазон и ебей.ком и ги пласира в ебау.юк с около 7/8/10 $ надценка.
Никак не е лоша идеята да използвате изградените платформи, представете си 20/30/50 продажби на месец с тази надценка, не знам какво не им харесвате на тези доларчета :)
 
От: Студент се нуждае от вашите мнения и препоръки :)

Там поне пак може да си г-н Никой (е, отварянето на Store/Shop е смешна месечна такса, не да речем 10-20k лв. за цялостен е-магазин, ERP, SEO и пр. на професионо ниво), но поне трафикът e от реалните продавачи, които и реално купуват, е доста по-добър и конвертируем, отколкото от шмекералниците (визирам в категория „classifieds“), чакане на обаждания и пр.
 
От: Студент се нуждае от вашите мнения и препоръки :)

Да, това може би е също добър вариант, да се пласира в UK и DE. Трябва да се информирам по-подробно как стават нещата с куриерските услуги, такси, данъци ако има такива и прочие. Иначе, все още мисля, че има какво да се пласира и в България, само не знам дали е проблем да се пускат обяви на продуктите, които са реплики, наподобяващи същото лого и име на конкретния бранд. Мисля, че няма да е трудно да се намерят няколко читави китайци, да пращат продуктите насам и да ги маркират под 10-15$, на първо четене бях проучил някои фитнес облекла, които погледнах, че в България минималната обява за конкретния тип беше 100% надценка и мисля, че 100-200 бройки ще могат да се пласират по зали, фитнес форуми и групи. Като цяло плана ми е да накупя различни типове продукти по 1бр от различни продавачи, за да сверя качеството на продуктите и до колко е надежден продавача и за в бъдеще, да ми е по-лесно да зареждам от маркиран, надежден такъв и по-големи количества, защото знаем, идват от 15-40 дни средно.
 

Горе