Съвет за разпределяне на категории и подредба на страници.

mitakaJ9

New Member
Здравейте имам едно много сериозно чудене за проекта ми за сайт на WordPress. Ще гледам да правя Authority сайт като от всички неща които съм прочел най-вече за структурата ще се придържам към написаното тук наистина много ми хареса: http://www.blackhatworld.com/blackh...diot-proof-guide-authority-site-building.html

Ключовите ми думи таргетират доста страници които могат да се групират на подкатегории и не мога да доизмисля подредбата. За да стане по-ясно ще дам пример, да кажем, че сайта е за Лаптопи. Ключовите думи таргетират различните начини да се сортират лаптопите. 1) Употреба - страниците които ще са таргетирани са Гейминг лаптопи, Бизнес лаптопи и т.н. 2) Цена - таргитераните страници са евтини лаптопи, скъпи лаптопи и т.н.

Мисля, че ми схванахте идеята само, че става въпрос за 4-5 категории с много повече страници. Ако направя под началната страница страници с категориите съответно - Употреба, Цена и т.н. и в категориите вече сложа страниците които са таргетирани от ключовите думи имам 3 проблема. Първо чак на 3-то ниво ще са ми таргетираните страници, второ страниците на 2-ро ниво (категориите) ще съдържат само линкове и ща досадно празни, трето юзера ще му трябват доста клика да стигне до това което му трябва и може да избяга от сайта.

Другият вариант е да не правя отделни страници за категориите ами да групирам линковете под категории в началната страница. Това не ми харесва защото са много линкове и ще стане пренаслено и също така не мога да измисля точно как да стане подредбата. С падащи менюта може да затрудня crawler-ите а ако ги сложа централно на началната ще стане грозна и постна - само с линкове насам натам.

Споделете моля вашата идея и виждане. Предпочитам вторият вариант, но не мога да го доизмисля как да го реализирам добре.

Поздрави!
 

Горе