Бая дърпане ще има докато достигнете дори само нивото на админ панела на бозата.
Много надценяваш нещата! Няма никакъв смисъл да правиш пълен админ панел за проект, който ползва само част от стандартната функционалност, а именно тази която се използва в сайта. От друга страна ще е много удобно да имаш допълненията, които ги няма в WP. Не че не можеш да ги реализираш като плъгин за WP, но при собствена разработка нещата стават далеч по-чисто, по-бързо и по-надеждно. Съчетаването на 50 функционалности, които реализират гъвкаво решение (а не дървено) е непосилна задача, изпълнена с много бъгове, за разлика от съчетаването на 5-6 такива.
В днешно време технологиите не са ключов фактор за успеха на един уеб проект.
Съгласен съм в това, но ако проектът заложи на технология с която WP е несъвместим - какво правим тогава? Случаят за който имам идея е точно такъв.
С какво може да се включиш в "чужд проект"?
Програмиране на js/php, документиране на функционалност.
ТЛДР: с тоя подход ти и евентуалните ти партньори сте обречени на провал.
Пресилено изказване, защото не ме познаваш. Иначе като цяло нещата са горе-долу като при стартъпите - 90% от тях фалират, но пак за тях са се намерили инвеститори, които да инвестират първоначално (казват им инвеститори на рисков капитал). При този проект не търся пари, а само хора, които искат да се тренират в съвместна работа. Нещо, което и на мен ми е в недостиг.
EDIT: Между другото има подобрения по стратегията на проекта, но тя може би ще бъде представена утре.