Технологично насочен блог и adsense

donchevp

New Member
Здравейте!
Исках да ви попитам дали някой се е занимавал с технологично насочен блог. Примерно уроци по програмиране.
Аз имам такъв с не много посещения (40-50 дневно мисля) и като цяло май от adsense не печели нищо, оставил съм го ей така.

Статистиката - за около 8000 посещения има към 2 долара направени.

Тук трябва да се отчете така наречения banner blindness май има и adsense blindndess :), т.е. технологично насочени посетители, които по цял ден седят в интернет игнорират изцяло рекламите.

Хубавото е че напоследък се наблюдава мноооого слаба тенденция когато някой потребител е доволен от даден пост да цъкне на рекламата от благодарност, но като цяло не е практика.

Та въпроса ми е дали има други хора с подобни блогове които да споделят впечатления...
 
От: Технологично насочен блог и adsense

общо взето го има този момент. Малко трудно се монетизират такъв тип сайтове. Можеш да продаваш/рекламираш библиотеки с контроли, обучения и подобни, но като цяло хората са интелигентни и не цъкат много на рекламите.
 
От: Технологично насочен блог и adsense

Зарежи тази ниша. Има по-доходни. В някои ниши с 8000 посетителя ще изкараш нещо от порядъка на $200-$800.

Предполагам, че ти пишеш материалите в сайта. Следователно имаш сходни интереси с посетителите. Помисли на теб каква реклама би била интересна или по-точно формулиран, въпросът звучи така: какви продукти би купил?

Преди да си помисли да кажеш "хартиени книги" ще те разочаровам - от тях не се печели. Комисионните са смешно малки и хартиените книги вече не вървят като едно време. Може да пробваш продукти от ClickBank, обаче и там положението не е много по-розово - вече има безплатни алтернативи (освен книги със свободен лиценз - GNU FDL, различни версии Cretive Commons - се намират и несвободни книги по сайтове като rapidshare; вкл. и почти всички продукти на ClickBank ги има за "пиратско" сваляне - някои от тях нарочно и "тайно" разпространявани от техните автори).

Може би рекламата на уеб хостинг е добро решение. Почти всеки, който се занимава с уеб програмиране плаща за хостинг. Рекламите на AdSense рекламират ли уеб хостинг?

Но разбира се е добре да се комбинира и с други реклами. Може би ще се печели и от реклама на GetAFreelancer и подобни сайтове.

На теория рекламирането на афилиейт програми като CashBurners, WorldNiche, CrocMint и др. може да ти донесе приходи (печелиш процент от продажбите, които твоите реферали направят), но не очаквай някакви сериозни резултати (напр. аз до сега не съм изкарал нищо от реферали - имам десетки регистрации, но никой от регистрираните не е направил нито една продажба - сайта е пуснат на 18 февруари тази година; вероятно след няколко месеца може някой от тях да направи някоя продажба... но нямам големи очаквания - истината е, че много малко хора имат [желание да придобият] необходимите знания и са достатъчно упорити за да печелят сериозни пари от афилиейт програми).
 
Последно редактирано:
От: Технологично насочен блог и adsense

Благодаря и на двама ви за вниманието.
Засега добавих темплейти от темплей монстър. Не е зле. 20% комисионна дават, има сходство с тематиката на блога (аз примерно бих забелязал веднага такава реклама на такъв блог).

Ще видим какво ще стане.

Поздрави!
 
От: Технологично насочен блог и adsense

Препоръчвам ти да се регистрираш в още афилиейт програми - само с една няма да имаш сериозна печалба (поне още една за уеб хостинг, защото това е често ползвана услуга).
 

Горе