Трафик от Facebook?

AlexHD2

New Member
Както знаете Facebook е най-голяма социална мрежа и събира милиони потребители, а ние просто трябва да ги привлечем към нашите сайтове.
Та си мислих един начин. Нали има хиляди страници и групи. Как ви се струва всеки ден ако се пускат линкове в тях към наши статии. Примерно харесваш си 10-20-50 много големи групи/страници и всеки ден ги въртиш и пускаш по един линк. Даже си мисля, че няма нужда да със същата ориентация като сайта. Просто потребителя трябва да отвори страницата и да цъкне на рекламката.
По принцип всеки пост го публикувам и в профила си. Вчера наблъсках няколко линка в големи групи и има осезаемо увеличение на трафика. Естествена няма да е за постоянно, и за това всеки ден трябва да се пускат по няколко линка в различни станици.
Та как ви се струва идеята, и може ли да има негативен резултат?
 
От: Трафик от Facebook?

Добре е, само да не спамиш :)
 
От: Трафик от Facebook?

Когато ти, като обикновен потребител, пуснеш линк го виждат само хората, които разглеждат страницата - с една дума, съмнява ме да си генерирал кой знае колко голям трафик от подобен спам. Но все пак, колко човека успя да закараш на сайта си с помощта на тази тактика?
 
От: Трафик от Facebook?

Ако някой е успял да генерира трафик от фейсбук нека сподели къде е номера.Аз имам 2 групи 12 хиляди и 7 хиляди човека, 6 профила с общо 2-3 хиляди човека и дори като публикувам по няколко новинки навсякъде - трудно се минава 200-300 на ден....
 
От: Трафик от Facebook?

От много неща зависи, не може да имаш група за едно нещо и да пускаш линкове към сайт със съвсем различна тематика.
Има групи които си вървят към сайтове, не са с името на сайта, а са с разни други от рода на "обичам храна" и вътре пича си публикува линкове към сайта си за рецепти.
Имам един такъв познат със сайт за животинки, направи си две странички свързани с животните, в момента в групите има около 15000 общо фенове, постоянно пуска линкове с разни текстчета, поддържа си страничките и ми се хвалеше, че получава по 2000-3000 посетителя на ден от тях, това си бяха чисти хвалби докато не ми даде скрийншоти от аналитика ;).
 

Горе