Трябва ли лиценз за онлайн парични преводи?

pensun

Member
Здравейте, през последните няколко дни се опитвам да разбера отговорите на няколко въпроса, но така и не намерих човек, който да ми даде точна информация. Въпреки, че попитах и счетоводители и дори управител на банков клон. Въпросите са следните:

1. Ако имам сайт в който Пешо и Иван са регистрирани потребители и двамата имат микросметка в сайта и Пешо иска да прехвърли 20 лева от своята микросметка по сметката на Иван, аз като собственик на сайта трябва ли да имам лиценз за финансова институция или посредник? (сега сигурно някой ще каже: "Ами кажи направо трябва ли лиценз за сайт като Paypal" - мисля, че е по-различно от Paypal, защото тук става въпрос само за парични преводи в самия сайт и само между потребители на сайта.
2. Все пак, ако ми трябва лиценз мога ли да го избегна, ако имам фирма в друга държава и домейна е някой от .com, .net или .org.

Благодаря предварително за мненията и силно се надявам някой тук да ми даде точна информация....
 
От: Трябва ли лиценз за онлайн парични преводи?

Директно за левове сигурно ще три трябва, но ако примерно направиш някаква специфична валута и тя се зарежда със смс и още куп методи, мисля че няма да имаш проблем.
 
От: Трябва ли лиценз за онлайн парични преводи?

лиценза може и да го избегнеш, ама проверката за пране на пари ... не
 

Горе