Трябва ли ми фирма ако купя домейн от GoDaddy и го продам във Flippa

tedkata_m

Well-Known Member
Здравейте,
харесал съм си един готин домейн. Въпросът ми е - мога ли да го купя като частно лице от GoDaddy и пак по същия начин да го продам във Flippa? Лесно ли става, има ли някакви тънкости? Трябва ли ми фирма за тази операция или може и с личния ми Paypal?
Ще се радвам някой с опит да сподели повече.
Поздрави!
 
От: Трябва ли ми фирма ако купя домейн от GoDaddy и го продам във Flippa

Не, не ти трябва фирма.

Не може обаче да прехвърляш домейна от Дадито към друг регистратор преди да са минали 60 дни, хубаво е потенциалния купувач да има акаунт в дадито тогава прехвърлянето става буквално за 5 мин. Трябва ти само имейла на купувача с който се е регнал в дадито или клиентския му номер - менюто на акаунта ти в дадито те води стъпка по стъпка ( все пак не съм най вещия в тоя бизнес с моите 5-6 продадени домейна ), ако бъркам нека колегите по-знаещи да ме поправят.

П.С. от опит ти казвам, много е трудно да продадеш нов домейн, особено за новаци като мен беше трудно - има страшни хиени в този бизнес ( аз се занимавам от 1,5 година по скоро като хоби и го карам малко аматьорската ).

А, да не забравя направи си и акаунт в ескроу - за по големи суми е добре и за теб и за купувача ( има такси - обикновено се разпределят между участниците в сделката)

Поздрави и успех с покупко/продажбата
 

Горе