Украйна - Русия какво ви е мнението

Без коментар

408104091_10232962386627707_6807017269834755753_n.jpg
 
Нищо де Орки - като освободите украйна от нацистите и фашистите, ще спасите населението! 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Лошо САЩ спряха парите за Зеленски! Сега отново руски бутуш ще марширува в Париж, Виена и Берлин. Путин спечели, колкото и да вие тъжно на евроатланторастите! Все Израел и Палестина са топа!
 
Айде стигнете до Киев първо, тогава марширувайте в Париж и Берлин, орките сте много глупави същества обаче.
 
Айде стигнете до Киев първо, тогава марширувайте в Париж и Берлин, орките сте много глупави същества обаче.
Аз никъде няма да стигам. А, ако Путин е умен ще протака. Спря финансирането на американците, сега е време да фалира Европа (какви сме идиоти) а украинците нека си се хвалят кой са убили в Русия 🤪
 
Ще има да чакаш ЕС и САЩ да фалира, колкото Се се се ре-то ти дочака фалита им.
Боже, колко си заслепен. Аз като казах още в самото начало на патакламата, че европата ще плати дебело станах парий веднага :D
А сега включи малко повече мисловни клетки от един микроцефал и се замисли какво се получи. Дали американците не го начукаха паралелно на ЕС?
 
Последно редактирано:
бАСИ ГНУсната пропаганда

Съгласна! Да лъжеш, че спирането на военните действия и убийството на цяло поколение укранци, е нещо лошо за света - че Путин ще нападне всички държави в Европа, ако победи наци-ланд??? Гнусно, долно и плоско, като за лево-либерални дебили.

 
Вчера един малоумник в парламента от ПП каза от трибуната, че оръжията които пращаме в Украйна, утре ще бъдат ползвани от нашите деца да се пазели от Путин 🤣 🤣 🤣
 
Последно редактирано:
Скоро не съм писал по темата.
Да започна първо с едно отклонение - Устата пак е избухнал с текст и видео (макар че не съм фен на тази музика) -

Напоследък наритива в западните медии и изказвания на разни либерални политици е, че ако не се дават пари на Украйна, то запада го чакала тежка война и тн, най-леките са че Украйна ще страда.
В същото време има изказване на Блинкен, който казва че 90% от парите остават в САШ за подпомагане на ВПК... Истината излиза наяве, ВПК-то си спретнаха пуча срещу Тръмп, щото той много ги оряза и сега виждат че ще лапат за последно, и искат още стотина милиарда.
а може и много повече,
има изгледи за отваряне на нов фронт в южна америка, китайците и северно корейците само дебнат, а и иранците също.

В момента САЩ са в шах и се чудят какви ще са им следващите ходове, преди да бъдат матирани.

Когато лъва се умори хиените започват да налитат за плячката.
 
Блинкен, който казва че 90% от парите остават в САШ за подпомагане на ВПК
Пуснал съм го страница или две назад в темата. Същото им го казах още в началото, ма европитеците се смяха тогава. Целия цирк е краварите да финансират оръжейната си промишленост ама от де акъл да го схванат облъчените...
 
Санкции….
"Чемодан, вокзал, Мацква" ще напишат сега някои от вас.
И знаете ли, точно това възнамеряваме да направим още в началото на 2024, за да видим и проверим доколко е вярно написаното от Дора Радева.
-------------------------------------
"Американците ги стигнахме.
Как сега да достигнем руснаците?
Москва е друга планета."
"Москва
Москва е не просто столицата на Русия, тя е друга планета. Буквално и усилията да я посетиш в настоящия момент се доближават до това да посетите примерно Марс. Не е невъзможно за организиране, но е трудно.
Посетихме я в периода 15-19.11.2023, но ми трябваха около две седмици, за да се съвзема и да си събера мислите, за да предам впечатленията си.
Тръгнахме за Москва с доста обрани очаквания, да не кажа дори и леки притеснения, предимно защото имаше много разнопосочна информация.
От една страна, медиите ни заливат с новини за това колко зле и зли са руснаците, затиснати и изнемогващи под санкциите на Европа и България в частност, разсипани от разходите на войната и плащащи в мизерия за избора си на управляващи.
Съдейки по това, очаквахме да видим една издъхваща Русия.
Представях си нещо като измъчените и опърпани хора по нашите улици.
От друга страна, приятели, които често посещават тази столица, ни увериха, че там всичко е прекрасно и ни препоръчваха места, които да не пропуснем да посетим и екзалтирано очакваха датата на полета ни.
Та, с такива смесени чувства и под угрозата да бъдем ударени на място или в самолета от постоянно атакуващите украински дронове, за които руснаците уж не си признават, се заех да изпълня задачата по организацията на пътуването.
На пръв поглед, в интернет пространството Москва не съществува.
Нашият цивилизован свят е направил така, че като напишете в която и да е търсачка за самолетни билети полет София – Москва излиза съобщение, че няма намерени резултати.
Същото е и с хотелите – напишете в популярните платформи този град и вижте как отново няма да има намерени резултати. Изчезнала е, заличена.
Но, не бива да се отчайвате – има една страна, която се интересува, на първо място, от собствените си интереси и за нея не е проблем да осъществява полети до там и обратно, естествено със собствената си авиолиния и с прикачане в Истанбул.
Между другото, Турция, също като нас, е член на НАТО, но това явно на нея не и пречи. След като си отделите по един ден летене за отиване и за връщане, защото заобикалянето е голямо, може да преминете към резервирането на хотел.
В този момент разбрах, че в Русия съществува паралелна вселена. В нея съществува всичко, с което сме свикнали в съвременното си ежедневие, просто е с различно име и собственост.
Имат руско приложение Путешественик, аналог на Booking, както и приложение аналог на Google Maps – Yandex map, приложение за московското метро, за времето.........всичко, до което си мислехме, че сме отнели достъпа им и сме затруднили живота им.
Въоръжена с всички тези приложения в телефона си, стартирах процеса по избор на хотел.
Бързо намерих точно това, което търсех в Путешественика, но веднага се блъснах в следващата стена – не мога да направя исканото авансовото плащане от 1 рубла (2 ст) с моята издадена в европейския съюз карта.
Не те, ние сме си забранили трансакциите към Русия.
Заобиколих затворената врата и влязох през прозореца - намерих сайтовете на хотелите и направих резервациите си директно при тях без да е необходимо капаро.
Платихме в брой, в рубли при настаняването. Пак напомням, че до тук всички неудобства са само за нас.
Всяка порочна идея ражда следваща или, както казват, апетитът идва с яденето, така след като решихме да отидем в Москва, някак естествено следваше да направим всичко възможно, за да посетим и балет в Болшой театр.
Избрах постановката, но и тук се препънах – сега вече нямаше никакъв шанс да платя билетите с карта и ползвахме жокера „Помощ от приятел“ – решението ви е някой, който е там, да ги плати и да ви изпрати файла по Вайбър…….да, не става с Facebook и Messanger – те също са блокирани.
Парите ще му върнете, евентуално, на място, няма как да му ги преведете – то е като да пратиш пари в отвъдното – можеш само лично да ги занесеш..... евентуално.
Когато пристигнахме, видяхме и други заместители – MacDonald’s е заместен от веригата “Вкусно и точка“, Burger King си е там със същото име, но пък предлага Сибир Кинг, Кока Кола е Добрая Кола и т.н.
Запасихме се с рубли в брой, приготвихме паспортите с визите си, които стават бързо и лесно, и поехме на изток.
Москва не просто надмина очакванията ни, тя профуча с бясна скорост край тях и ги остави да и дишат прахта.
Международното летище Внуково е мястото, където се озовавате в днешни дни, ако сте отлетели за тази страна.
От септември тази година е открита линия на метрото, която го свързва с центъра на града.
Прикачихме се само веднъж и за около 50 минути пътуване бяхме пред хотела си. Намираше се в крайния квартал Сокольники и булевардът пред него беше по-голям от националната ни гордост магистрала Тракия.
Билетчето е с цена 65 рубли (1,30 лв), без значение от къде до къде пътуваш.
Връщам се отново на твърдението, че Москва е друга планета.
Там всичко е голямо, красиво, чисто и много организирано.
Влакчетата в метрото вървят през интервал от две минути, а мотрисите са блестящо чисти все едно току що са излезли от производство.
Навсякъде в метрото има много добър интернет, не само има – безплатен е.
В модерните мотриси има интерактивни екрани, на които можеш да зададеш начална и крайна точка на пътуване и веднага се извежда маршрут и станция на прикачване.
Има и екрани, на които вървят реклами и филмчета за културни и технологични достижения на нацията.
Рекламите са за програми за обучение и за свободни работни места.
От тях научихме и, че във всяка метростанция има точка Чебурашка, където да отиде загубило се дете, както и където да го потърси родителят му, ако го е загубил.
Дребни неща, добре организирани.
Самите метростанции не случайно са наричани „Подземните дворци на Москва“ – те са произведения на изкуството сами по себе си – мозайки, витражи и статуи украсяват стените и таваните им.
Интересен факт е, че ако гласът, който обявява станциите е мъжки, това означава, че се движите в посока центъра.
Казват, че е така все едно шефът те вика за работа.
Ако гласът е женски – значи се движите към периферията на града, все едно жена ти те вика в къщи.
Освен това, се регулира и светлината – сутрин е бяла и ярка, за събуждане, с вечер топла и по-отпускаща.
Нещо друго много интересно в метрото е, че са въвели технология, която сканирайки лицето на човек може да задължи дебитната му карта с цената на билетчето и вратата се отваря автоматично.
Нужен е само поглед в камерата.
Естествено, всеки, който желае трябва сам да си активира тази услуга, но тук в цивилизования свят все още само предвиждаме въвеждането на тези технологии.
Наказаните вече са ги въвели.
Москва е някакво изолирано място в пространството и времето, където са се запазили отдавна изгубени и заличени в западния свят отношения и ценности.
Когато в метрото влезе жена веднага някой мъж става и и отстъпва място, за да седне.
На мен ми се случи при всяко едно от пътуванията, а те бяха много.
Хотелът, който бях подбрала беше перфектен – Холидей Инн Москва Сокольники – входът на метрото е отпред с което за 15 минути си на Червения площад.
До метрото има и търговски център с огромен денонощен хранителен магазин в него.
Хотелът е прекрасен – чист, модерен, с просторни стаи и големи легла, на цена само 110 лв на вечер за двойна стая.
В магазина имаше невероятно изобилие от готвена храна и салати, както насипни, така и пакетирани, огромно разнообразие на топли закуски сутринта и щанд с прясно изпечени питки и хлябове по рецепти от различни региони на Русия.
Силно ни впечатли и щандът с водката – такова разнообразие не сме виждали, както и множеството пакетчета с различни видове сушена риба.
Като казвам, че магазинът е невероятен като асортимент, подредба и качество на продуктите, имам предвид, че у нас няма такъв еквивалент.
Храната е евтина, кафето също и е много добро.
Откритието ни бяха водките Чайковски и Балчуг, както и бирата Жигули, ама модел, който го няма в Берьозките тук.
По отношение на храната – хапвахме в „Столовая 56“ на последния етаж на ГУМ няколко пъти, а последната вечер и в „Грабли“ на ул. Арбатская.
И двете места са с визията на модерна закусвалня, където минаваш с табла покраш щандовете и си избираш предварително подготвени и сервирани порции от супа, салата, ястия, десерти.
Цените са прилични и всичко, което опитахме беше много вкусно.
Ядохме салатите „Сельодка под шуба“ и „Мимоза“, а котлетът от щука и боршът също много ми харесаха.
В ГУМ имаше щандове за сладолед – малки къщички с по една възрастна продавачка вътре с къдрава бяла шапчица на главата.
Опашките за сладолед при температура на въздуха вън от (-6) градуса се извиваха със завидна дължина.
Много исках да го опитам, но ми беше твърде студено.
Другият голям хранителен магазин, който посетихме, беше „Гастроном №1“ на първия етаж на ГУМ.
Също впечатляващи тематични щандове, богато и красиво подредени, и много посещавани.
Повечето продукти бяха на местни производители, като не липсваха и добре познатите ни западни марки храни и шоколади.
Отбихме се и в „Вареничная 1“ – ресторант с много оригинална атмосфера, има няколко от тази верига в Москва, ние лично видяхме два – един в самия център близо до ГУМ, а другият на ул. Арбатская.
Там, в менюто имаше много интересни блюда, но за съжаление бяхме яли и влязохме предимно, за да се стоплим.
Пихме чай от бергамот и жасмин, и хапнахме палачинка с пълнеж от котидж сирене със сладко от горски плодове, полята със солен карамел.
Бяха божествени и сервирани в червен сервиз на бели точки.
Подложките на масата бяха черно бели и изпъстрени със занимателни игри – лабиринти, морски шах, картинки за оцветяване, като разбира се и на маста имаше бурканче сцветни моливи.
Да не скучаете, докато си чакате поръчката. Детайлите са много изпипани и за всичко е помислено.
Улиците вечер са изключително светли и красиви, всички сгради са или осветени от прожектори, или опасани с лампички, което прави картината още по-впечатляваща и внушителна.
Особенно внимание заслужават ГУМ, ЦУМ, Большой театр, Централния детски магазин.
Всички тези изброени молове са огромни магазини и са пълни със секции на повечето големи световни брандове.
Там са, съвсем не са се изнесли в унисон с политиката на изолация.
Там вече цените са сериозни.
Особено внимание заслужава Централният детски магазин.
Когато пристъпихме във фойаето на 5 етажния търговски център, от всички страни хвърчаха сапунени балони на фона на руски детски песнички и блестящите цветни витражи по покрива.
В дъното на салона е и къщичката на прочутата Баба Яга, в която децата и родителите им дори могат да влязат за снимка.
Приказно и вълшебно е навсякъде.
В крайна сметка, за трите дни, които прекарахме в Москва, покрай ангажиментите, които имахме успяхме да се разходим няколко пъти по Червения площад, из ГУМ, ЦУМ и Централния детски магазин, посетихме църковния комплекс Василий Блаженни, влязохме и в Кремъл.
Кремъл означава крепост и, всъщност, се има предвид целият комплекс зад стените.
Вътре освен Цар Топ и Цар Камбана има и няколко храма, които предполагам са голяма забележителност за хората от други култури и религии, но за източно православни не бих казала.
Внушителен е, но нямахме време за музеите в него, а те доколкото прочетох са забележителни.
Посетихме и мавзолея на Ленин – безплатен е и извадихме голям късмет, че нямаше опашка.
Гвоздеите в програмата ни бяха посещението на Балет в Болшой театр, както и това на ВДНХ – най-големият фестивален, изложбен и увеселителен парк в света.
Той наистина е внушителен и впечатляващ с размерите, пищността и красотата си.
В него отделни палати с изложения имат всички региони на Русия (преди години са били палати на републиките), отделно има тематични палати на Союзмултфилм, на Космонавтиката, на Словото и много, много други.
За да се разгледа само той според мен са необходими поне три дни, най-добре 5.
Всичко е толкова занимателно и интересно, че можеш изцяло да се потопиш в дадената област.
В средата на ноември украсяваха 87 елхи подредени в редици след входа, всяка посветена на отделна област в Русия.
Имаше и изложение на руската кухня в една прекрасна палата на два етажа, където освен щандовете с типична храна от различните области, която можеш да опиташ (избираш си какво и си го поръчваш), в средата имаше шоу на живо с 4-5 готвача.
Опитахме храна от Якутска и Тулска област, от Бурятия и Алтай.
Невероятно преживяване!
До колкото студа ни позволи, се разходихме и по Тверски булевард, и по улица Арбатска – местата, където някога са били дворците на дворяните.
Храмът Христос Спасител обиколихме само отвън, а за другият музеей комплекс Кремъл Измайлово, за Третяковската галерия и за къщата-музей на Пушкин не ни остана време.
Открихме и музей на новогодишните играчки, който също за съжаление остана извън програмата.
Не остана време и за круиз с корабче по реката.
Но, пък, има толкова много причини да отидем отново!
Вече знаем, че си заслужава във всяко едно отношение!"
✅✅✅
Авторът на текста и снимките е Dora Radeva - https://www.facebook.com/dora.radeva.359
 
@ReminD
Я кажи рапторите минаха ли отдолу да разгледат без орките да разберат
1702328876016.png
 
Ай, сиктир...не беше ли война за демокрацията и свободата?!? 🤣

"Не можем да позволим на Путин да победи", заяви Байдън миналата седмица, докато настояваше пред Конгреса за нов кръг от финансиране за Украйна. "Това е в нашия огромен национален интерес"....

Обаче се оказва, че Украйн не трябвало да си връща територии за да победи :) Трябвало само да пази каквото и е останало..

Прелъстени и изоставени - класика 🤭

11663.jpg
 
Последно редактирано:
Ремайна да не забрави да сложи смеещо се имоджи, па ние си знаем, че междувременно реве като малко дете..

Дами и господа, Симо:


1702379309354.png
 
Последно редактирано:
Неуспорими доказателства, че украинците са пуснали ковид в Русия чрез прилепи с помощта на САЩ!
 
Последно редактирано:
Неуспорими доказателства, че украинците са пуснали ковид в Русия чрез прилепи с помощта на САЩ!
Като изключим иронизирането, това твърдение така и не беше опровергано с неоспорими факти. Нещо повече, на искането на Китай в съвета за сигурност на ООН да се разследват био лабораториите на сащ в усрайна, беше отговорено НЕ. Това най-малкото поражда въпроси сред мислещата част от хората.
 
Последно редактирано:

Горе