Фармацевтична мафия нанася удар върху потребителите на хранителни добавки

happyslacker

New Member
Фармацевтичната мафия си е купила директива на ЕС, с която се създават пречки пред производителите и потребителите на хранителни добавки.

Опасни ограничения върху хранителните добавки влизат в сила през месец април на 2011 година.

Известно е, че хранителните добавки са най-голямата заплаха срещу фармацевтичната мафия (собствениците на патенти за лекарства, организирани в незаконни картели). Защото:

  • Приемането на хранителни добавки може да предотврати или излекува болести (въпреки абсурдните твърдения от типа "These statements have not been evaluated by the FDA. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.", които виждаме по сайтовете, които са насочени към американски клиенти)
  • Съставките на хранителните добавки не могат да се патентоват или патентът е изтекъл
  • Хранителните добавки са по-евтини от лекарствата и са за предпочитане
  • Все повече хора получават информация за хранителните добавки, въпреки цензурата налагана от фармацевтичната мафия
  • Потребителите на хранителни добавки купуват лекарства по-малко или изобщо не купуват

Лицензирането на хранителните добавки е изкуствена пречка пред потребителите, търговците и производителите на хранителни добавки. Целта е да се премахнат от пазара. Тъй като хранителните добавки не могат да се патентоват, производителите им не могат да генерират свръхпечалби като фармацевтичната мафия и затова имат сравнително по-малък финансов ресурс да се борят с изкуствените пречки пред бизнеса им. Това може да доведе до излизането от пазара на множество хранителни добавки и/или до повишаване на цената им.

В крайна сметка това може да доведе до намаляване потреблението на хранителни добавки и увеличаване на заболеваемостта на населението, което е добре за фармацевтичната мафия - така ще прави повече пари. Обаче за всички останали никак не е добре.

Литература


Фармацевтичната мафия в САЩ не изостава:

Документални филми
  • Food Matters (намира се български субтитри; който търси - намира) - Филмът разкрива истината: чрез най-обикновено правилно хранене можем да се спасим от фармацевтичната мафия. Показва се цензурата на фармацевтичната мафия в действие и как крият факта, че с най-обикновен витамин C може да се лекуват и предотвратяват заболявания.

С цитираните по-горе закони, двете най-големи империи на злото - САЩ и ЕС - си показват рогата.
 
Последно редактирано:

Горе