Фейсбук страница - въпрос

Здравейте,

Зная че има вече такива теми, но са от по-одавна и явно не се следят вече, защото писах в една от тях. Извинявам се предварително, ако с отварянето на нова тема съм в грешка, но ме вълнуват няколко въпроса около фб страниците.

От известно време се ровя из форума и попадам на доста интересни теми, поздравления за което. Преди дни попаднах на тема за фб страници и т.н. Зачетох се и ми стана интересно. Имам страница, която беше предвидена за сайт, който вече нямам. Има към 400 лайка, но имам идея за развиването и в малко по-различна насока от пърмоначално предвиденото. Доста материал изчетох за страниците, за афилиейт, за адсенс и прочие. Проблема е че все още не мога да избистря нещата.

Да приемем, че развия страницата, дойдат доста нови лайкове и искам да монетизирам. Без да имам сайт. Какви са вариантите, които мога да използвам освен платените линкове, които мога да поставям, като препратка към конкретния искащ да се рекламира. Не става въпрос за някакви крупни суми, просто ми е интересно като материя.

Имам и още един въпрос... До вчера се чудих какви са тези неща, които постоянно ми излизат във фб. Примерно някаква страница с име "КЛИПОВЕ ОТ СВЕТА" качва някакво видео или статия, които водят да речем към сайтове pik.bg, news168 и др. Това с цел печалба ли се прави от тази фб страница или може би партньорство със съответния сайт?

Та в общи линии това са първоначалните неща, за които се сещам да питам. Благодаря предварително!
 

Горе