Фирма "директно търсеща служители" - въпроси към знаещите

Здравейте!

Искам да задам няколко въпроса към предприемачите , които са запознати с дейността на фирмите "директно търсещи служители". От дълго време обмислям идеята ,но няколко въпроса ми се въртят из главата и в чичо гугъл дори няма достатъчно инфо по темата

1. Как тези фирми намират работодатели , които да използват услугите им когато са все още нови на пазара

2. Колко процента и как се определя процента ,който работодателя трябва да плати на фирмата, която набира кадри .. като плаща процент на всяко уредено интервю (така бях прочел някъде) или плаща когато служителя вече е назначен на работа чрез фирмата

3. Ако вие стартирате нещо подобно каква реклама бихте направили ( аз ли лично мисля за флаери ,банери в няколко регионални сайта и телевизии и най-вече в сайтове като jobs.bg и т.н.


ще се радвам компетентните да ми отговорят :)
 
От: Фирма "директно търсеща служители" - въпроси към знаещите

"директно търсещи служители" ще рече аз директно да си търся кадри, без да плащам на HR агенция да ми ги селектира.
Имам чувството, че малко тук си се заблудил. Иначе тарифите не са ми ясно защото ние директно си търсим служители. Но не е толкова проста работа колкото изглежда. Добре е да имаш завърешна психология, управление на човешките ресурси или да имаш такъв екип. Никой няма да ти плаща за да пускаш безплатни обяви в jobs.bg и да му ги изсипваш на клиента тези хора.
 
От: Фирма "директно търсеща служители" - въпроси към знаещите

Той говори за нещо като Head Hunters, където ловците получават примерно хонорар в размера на една заплата на новонаетият служител или 50%. Нямам представа, но брокерите на имотите най-често взимат по същата схема от 50 до 70 % от месечният наем и 2 % стойността на продаденият имот/парцел и т.н.
 

Горе