Продава се: Цена на сайт?

От: Цена на сайт?

Абсолютно е така.
https://empireflippers.com/marketplace/ тези пичове ги следя от години започнаха със сайтове който правеха по 10-100 долара на месец от адсенс а ги продаваха за по 10-40 хилки още след първите 6-12 месеца, изградиха мрежа станаха известни и сега продават собствени и чужди сайтове за 5-6 цифрени суми, а аз също съм имал сайтове правещи такива пари като техните в началото, но нито един не съм успял да продам за 10-40 хилки :D

Това на пръв поглед е така, но тук има и други фактори за да бъде голяма цената, не е само месечния доход от Адсенс. А и това сайта колко изкарва от Адсенс е изтъркано вече, ами ако някой сайт няма Адсенс, нищо ли няма да струва?
 
От: Цена на сайт?

Цената на сайт не зависи само от 1 нещо. Всичко е свързано, като главните са: самата изработка, потенциал, печалби. Най-добре се постави на мястото на купувач, колко би дал ?
 
От: Цена на сайт?

Бизнесът струва най-вече според потенциала си. След това са факторите общ брой клиенти, отделно брой редовни клиенти, познаваемост на бранда, налична стока, задължения, уредени отношения с доставчици, нужди от ремонти по сайта (например не е респонсив или няма мобилна версия) и т.нат.
 
От: Цена на сайт?

Кой беше сайта за оценяване, трябваше да го кажеш за по точна преценка
 

Горе