Ще се покачи ли долара?

monefff

Well-Known Member
Дали ще се покачи долара след нова година?
Че обмислям да обменя малко долари.. обаче с този курс 1.48 нещо.. не ми се иска..
 
От: Ще се покачи ли долара?

И това на каква база го взе :)
Аз съм на обратното мнение, скоро еврото пак ще падне.
 
От: Ще се покачи ли долара?

И това на каква база го взе :)
Аз съм на обратното мнение, скоро еврото пак ще падне.

Това на някакво вътрешно усещане ли се базира?
Щото аз полупрофесионално се занимавам с анализи на валутни пазари и по цялата налична информация до месец най-късно (оптимистично) и до 5-10 дни (песимистично за долара) цената трябва да е под 1.40 лв.
 
От: Ще се покачи ли долара?

Ехе 1.40 и 10 дни :) добре дано ти е добър стопа.

На базата на опита ми от 6 години търгуване. Колега за да гониш проф. ниво гледай корелацията - златото не корелира на ръста, а дори пада. Еврото е моментно нагоре, на базата на обратното изкупуване на дълг от Гърците и минаването на банков надзор, но това е само мимолетно, но се спекулира сериозно. За последните 18 месеца имахме няколко такива "силни ръстове", които се оказахме с още по-ниски дъна:) За да се сменят неща трябва сериозни дейстивия, ЕЦБ печата струткурните проблеми се обострят всичко е зле, но в момена сме го замаскирали че е добре. Всеки нов ръст дава чудесни нива за продажба.

А това което говориш 10 дни близо 5 фигури е доста интерсно, обратна спекула на fiscal clift на САЩ ли мислиш?!

Ще видим как ще е след 10 дни :)
 
От: Ще се покачи ли долара?

Аз стоп нямам щото не залагам. Само анализирам. А това, че ЕЦБ печата, ама никак не е вярно. В момента - поне от 12 декември насам Федералния резерв печата, ама здраво печата и то по закон. Виж само днешната цена при която се продадоха 4-седмичните облигации в САЩ и може сам да си сметнеш колко ще струва долара след месец.
За 10-те дни е малко спорно дали може да се реалзиира такъв спад - то има само 3 борсови дни в тях, затова и казах, че е малко песимистично за толкова кратко време да има такъв спад, но по принцип до месец този спад на долара ще е факт. Вроятност - 90% според мен.
 
От: Ще се покачи ли долара?

А къде забрави днес колко набраха испанците и компания от ЕЗ :)

Ти теси ЕСМ и ЕФСФ как според теб се пълнят :)

За да е пълна картинката златото трябваше расте, но уви спада. А това е нищожно число, все пак и лихвата е ултра ниска на техните тбилс - инфлациония ефект отнеме средно от 12-18 месеца за 1 месец няма как стане това което мислиш а и сумата трябва да е 400-500 милярда. ФЕД са засвидеталствали QE3 по 40 милярда месчно, но само те си знаят кога почват.

Няма значение месец или 10 дни, в момента този ръст е от въздуха. Като почнеш по сериозно да анализираш и търгуваш с реални пари, ще почнеш доста сериозно му хващаш сентимента. И не забравяй стопа. Ако ли не трябва добре си диверсифицирал :) Паричното управление и рисковото управление са по-важни от анализа. Ако сакаш да заместваш стопа има си валутни опции :)
 
От: Ще се покачи ли долара?

Интересна Forex тема се разви тук :), да видим дали има някой още за казване за валутанта търговия, анализи и естествено замисли за покупко-продажби :)
 
От: Ще се покачи ли долара?

Това, че не играя с реални пари или не, не променя нещата. Аз се занимавам с анализ като наука. И това, че казах полупрофесионално, не значи, че е любителски, а че не това ми е професията и бизнеса. Това ми е стрнично хоби, на което гледам с голяма отговорност.

Аз мога много да обяснявам защо с голяма доза вероятност това, което казвам ще се случи, ама не за това беше темата на човека. Ако няма някакви извънредни събития в близко бъдеще, то долара ще пада. Естествено питащия сам трябва да реши какво да прави, защото това са си негови пари.
 
От: Ще се покачи ли долара?

Май в главната категория "Парите в Интернет - Make Money Online" трябва да се направи "Форекс" раздел, защото много от нас се интересуват именно от валутна търговия. Предполагам ще има потребители, които ще ме подкрепят, така ще има много нови мнения относно форекс брокерите, платформите и финансови анализи, които може да са полезни на всички
 
От: Ще се покачи ли долара?

Ами за мен това е един важен сегмент и ниша, която вълнува много интернет потребители били те уебмастери или не. Аз посещавам няколко форума на подобна тематика и определено си има интерес към тях. Опитвал съм няколко платформи (и в момента ползвам 2 български), но не мога да се похваля с кой знае какви резултати :)
 
От: Ще се покачи ли долара?

И без да разбирам от форекс мога да кажа, че долара ще се увеличава за сметка на еврата.
 
От: Ще се покачи ли долара?

Аз до колкото знам, след нова година винаги май се е вдигал долара.. ама сега гледам, че стабилно си пада надолу.. и започвам да се чудя вече..
 

Горе