въпрос за paypal такси

Maverick

Well-Known Member
искам да си прехвърля пари от банкова сметка в Paypal. Въпроса ми е ако симулирам плащане за някаква услуга използвайки визата си и платя на paypal акаунта си колко ще ме резнат от paypal за превода. Сметката ми е в лева и при обръщането в $ също ще има някаква такса.
 
От: въпрос за paypal такси

Някъде към 3% от сумата + 30-40 цента твърда такса. За конвертирането май няма. Последната ми транзакция гледам е по курс 1 Bulgarian Lev = 0.686409 U.S. Dollars и няма такси.
 
От: въпрос за paypal такси

Ще трябва да регистрираш втори акаунт за да пратиш пари в първия си акаунт. А какъв е смисълът от това?
 
От: въпрос за paypal такси

Смисъла е като пращам по 10-20$ да не чакам всеки път от банката да ги пращат и да не ми взима вски път такса.
 
От: въпрос за paypal такси

Когато си регистрираш картата в акаунта можеш да пращаш пари и тези пари веднага се получават (в случай, че не ти блокират/лимитират акаунта - от PayPal много обичат да го правят - моя го държаха лимитиран над 2 месеца).

Разбира се в картата трябва да имаш пари.
 
От: въпрос за paypal такси

А таксата каква е?
 
От: въпрос за paypal такси

Таксата за всяко плащане е към 3% от сумата + 30-40 цента твърда такса. За различните видове акаунти имаше някакви дребни разлики. За да си регистрираш картата ти взимат 1 евро и после, когато потвърдиш картата го връщат.
 
От: въпрос за paypal такси

Май беше малко повече от едно евро сумата, която ти прехвърлят от картата в PayPal с цел верификация.

Конвертирането е добре да не се прави от PayPal. Има начин това да се коригира и да се ползват услугите на банката издател на картата за конвертирането - обикновено са по-изгодни (в зависимост от банката; напр. валутните курсове на ПИБ са кошмарни в сравнение с тези на ОББ и Прокредит банк).
 

Горе