дават милиони за нова полицейска структура

happyslacker

New Member
БОРКОР тръгва срещу престъпността и корупцията

Правителството реши вчера да даде милиони за създаването на нова структура - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България.
В центъра БОРКОР ще работят 155 души от различни ведомства, като само за първата година издръжката му ще е 8 млн. лв., пише в. "Сега". 40 души ще е щатната бройка.
Финансовият министър Симеон Дянков е отпуснал общо 16,5 млн. лв. до 2013 г., добавя в. "Труд".


Право ( нерегистриран ) каза:
25.11.2010 11:15

Не разбраха ли в тази държава, че е важно да не се създават условия за корупция, а не да се преследва резултатът. И в момента се създават хиляди административни процедури и стъпчици, които са добра почва за корупция, вместо да се опростят нормативно нещата, както е в нормалните държави. Наказание за назидание също помага, но при нас е оправдание за показание за недосегаемост.

Има само един възможен на практика и разумен начин да се намали корупцията - това е като се намалят бюрократичните пречки, които са предпоставка за възникване на корупция, като се намалят парите, които се преразпределят от държавата и като се редуцира обема на законодателството! А в место това те създават нова структура, която ще генерира допълнително корупция.

Забелязвам, че много често се говори за т. нар. "нормални държави". В същност нашата държава е "нормална". В "нормалните държави" има корупция. За сега ненормални държави (в които да няма корупция) все още не съществуват.
 
Последно редактирано:

Горе