Продава се: онлайн магазин за масла, добавки и консумативи

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Макс 5000 лв. и то в най-добрият случай. С 500 лв печалба тока не можеш да си платиш :) слез малко на земята.
Кой ток, на онлайн магазина ли?! 500 лв минимална средномесечна чиста печалба, след счетоводители, осигуровки и прочие, и да го продам за 10 месечна занижена печалба?! Няма да стане. Както съм написал и в заглавието аз не бързам. Ежедневни поръчки, които ми носят доходи, без да се зоря особено. Има ходене до складове и ходене до куриери. До лятото ако не се продаде, ще вложа още 5 хил. и ще си отворя и магазин. За мен няма драма. Както съм написал в първия си пост, този бизнес се продава, не се подарява.

P.S. За месец Януари, който по принцип е заспал месец, понеже всички след Коледа стискат парите си имам изплатени 412 лв от Спиди и 2484 лв от Еконт. Оборот: 2896 лв. Печалба: 442 лв.
За Януари 2021г. имам оборот 1571 лв и печалба от 347 лв. Сиреч оборота за една година е нараснал с над 80%, печалбата - с над 27%. Като се има предвид, че Есента на 2021 свалих цените на голяма част от продуктите и започнах да печеля от оборот, а не от продажба на единица продукт, смятам, че е чудесен резултат за 1 година. И става въпрос за Януари. Всеки, който е имал онлайн магазин знае кои са заспалите месеци - Януари, когато хората са си изпукали всичко за Нова година и се стискат и лятото, когато всеки е на море, и отново няма пари за други неща. :)
 

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Продажбата на фирмата вече не е възможна. Т.е. при покупка получавате останалите неща и е нужно да си регистрирате фирма, за да продължите работа. Може и без фирма за тези, които искат да рискуват с НАП. :) Бизнесът изисква ежедневна ангажираност по около 2 часа. Може да се работи и от място, различно от София, но за целта трябва да имате място и финансов ресурс за поддържане на количества от всички артикули.
 

nsevimov

Active Member
Рейтинг - 100%
3   0   0
Добре че не бързаш че и тоя път ще са поне 2 години ъпове.

Блинки най-добре да го спести на аудиторията и направо да трие.
Бате върви си пусни едно тото защото в момента дяволски си прав :D
 

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Работя си го. Няма нищо спешно. Предпочитам пасивните доходи (но кой не ги), но и тези не са лоши. 5 пари не давам за мнението на всякакви псевдопредприемачи. Не давам 1 лв на месец за храна, понеже всеки ден ми идват достатъчно, за да си плащам сметките в магазина. Другият ми бизнес за преводи и копирайтинг също върви прилично. С него пък си плащам такси, данъци и почивки. За мен това е достатъчно. Мой бизнес се продава, не се подарява. Успех на всички тарикати, които искат да купят успешен бизнес за без пари!

PS: Преди няколко дни пуснах статия и в труд, та както съм написал най-отгоре ежемесечно се инвестира в линкбилдинг и SEO.
 

Victor R

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Разработен магазин с оборот над 2к на месец и печалби над 500 лв на месец колко струва според вас?!

Как в 1500лв успяваш да платиш и заплата, и осигуровки, и стоката, фирмените разноски, хостинга? Дай някаква разбивка на всичките разходи, горе-долу с какви надценнки работиш и тн, за да стане малко по-ясно. На мен ми излгежда, че не броиш разходи за заплата и осигуровки в тая сметка, въпреки че назад в темата твърдиш, че това е чиста печалба. Не знам на какъв принцип си плащаш, с дивидент или как, но ако го взема от теб този магазин ще трябва да си сметна и този разход, и накрая ще съм на минус всеки месец с едно 1000лв за да плащам заплата. Или опцията да работя за 500/месец бруто, около 320 нето, ако искам да си го работя сам. И при двата случая бизнесът обаче не е на счетоводна печалба и на практика изисква допълнителни разходи за да продължи да работи, ако утре го купя.
 

pepo_999

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
131   0   0
когато имаш доходи от 2-3 места не на всяко си слагаш заплата, предполагам 500 лева е чисто от този магазин, от другите дейности отделно
 

Victor R

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
когато имаш доходи от 2-3 места не на всяко си слагаш заплата, предполагам 500 лева е чисто от този магазин, от другите дейности отделно
Тогава е по-удачно да се коригира обявата, според мен. 500лв чиста печалба означава, че ако платя 16 000, ще започна да получавам по 500лв на месец от своята инвестиция, без да ми се налага задължително да правя допълнителни инвестиция. Т.е., в това число ще получа и какъвто персонал в момента работи там за да съществува този магазин, освен ако не е на пълен автопилот. А на практика се оказва, че 16 000лв не ми купуват работещ магазин освен ако не инвестирам допълнително, и или ще трябва да започна да губя пари за да плащам заплата която не е включена в разходите и не може да се покрие от приходите, или ще работя аз вътре и, според как се осигурявам, ще мога да си докарам м/у 320 и 500лв за труда си на месец. Има доста сериозна разлика м/у двете.

Нека все пак авторът да каже какво точно е имал предвид, защото на втора страница го питат точно това, а и по-горе на тази страница споменава, че осигуровки влизат в това, но никъде няма никакви осигуровки и заплати опоменати назад в темата. При първия случай с 500лв чиста печалба аз бих имал интерес при цена от 6000-8000лв (това на въпроса на колко бихте оценили магазина), разбира се стоката отделно, като мога и да се обоснова защо точно толкова. А именно, пазарът не ми изглежда достатъчно голям от една страна, а от друга не мисля, че има нещо специално, много сложно или много скъпо в конкретния магазин, което да откаже евентуални бъдещи конкуренти да опитат да направят същото още утре, при това с малък капитал. Поради тази причина бих търсил да си върна инвестицията в срокове от 6 до 12 месеца за да не рискувам прекалено много.
При втория случай по-скоро не бих имал никакъв интерес, защото освен за разнообразие, като цяло нямам желание да работя дори и на половин ден за такава заплата в онлайн магазин и да си платя 16 000лв за това удоволствие.
 
Последно редактирано:

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Работя на трудов договор, по който ме осигуряват на максималното за страната, така разходите за осигуровки падат. Имам няколко бизнес начинания, освен този сайт - нова агенция за имоти, преводи и копирайтинг услуги, покупка и препродажба на автомобили. За всички тях се грижи една счетоводна къща, така че разходите за нея не ги смятам, просто защото от много места влизат свежи пари и 200 лв на месец, колкото ми струва счетоводителя, не ги усещам. За разходите за хостинг и домейни - пак така. Около 500 лв на година, които пак не се усещат, понеже с една препродажба на автомобил, ги покривам. Понеже печалбите на сайта са над 500 лв на месец, отделям и за реклама - линкбилдинг и фейсбук основно.
Сайтът си го работя сам - насрочвам публикации във фейсбук страницата, приемам обаждания и се обаждам за потвърждения на поръчките. Минавам през доставчиците, с които се работи, взимам нещата от тях, освен ако не съм заредил наличности, подготвям пратките през myspeedy и eecont, и ги изпращам. Общо не повече от 2 часа дневно. В моята фирма аз съм единствения постоянен служител. Имам такива, с които съм на граждански договор и им се плаща за свършена работа, но те не са ангажирани със сайта за масла и добавки.
Лично аз този сайт го купих за 8000 лв преди доста време и няма да го продам за същата цена, просто защото има поне 2 пъти повече артикули от преди, които съм вкарал (и за чието описание съм платил на хората, с които работя в копирайтинг бизнеса ми), има доста силни линкове от статии (за които отново съм платил) и печалбата е нараснала и расте постоянно, откакто го взех. Всеки иска да си избие инвестицията за не повече от година. Но за всички бизнеси досега, в които съм инвестирал, аз съм затварял пари за между 18 и 24 месеца бъдещи прогнозни печалби въз основа на настоящи и предходни такива. Съответно и не бързам с продажбата, понеже всеки ден ми носи пари. Например вчера за 3 пратки за около 140 лв, аз генерирах чиста печалба от 34 лв. Рейджа на печалбите е различен - най-малък е за препаратите на SONAX. Там отстъпките ми са по-малки и като цяло тях съм ги заредил, защото покрай тях хората си поръчват и други неща. Например за вакса от 36.50, там аз печеля 4 лв, което е малко над 10%. Печалбите от масла - за 100 лв за 5 литра, аз печеля между 20 и 30 лв. От добавките печалбите са между 20 и 40%. Например има добавки, които не можеш да ги продаваш под 150 лв, а ти ги купуваш на под 100 лв за брой. За днес досега са 5 пратки. :) Заради това казах и казвам постоянно, че не ми е спешно.
Надявам се съм отговорил на всички въпроси.
 
  • Haha
Реакции: Sky

nsevimov

Active Member
Рейтинг - 100%
3   0   0
Средно твоята чиста печалба когато не плащаш осигуровки и счетоводител са 600лв.

Но този който купи сайта ще се наложи да плаща осигуровки и счетоводител което ще рече 203лв за осигуровки и средно между 100 - 120лв за счетоводител.

Което прави чиста печалба от 280лв.. да приемем че някой се съгласи да ти плати чистата печалба за 24 месеца което е равно на 6720лв.

П.С. кой нормален ще ти даде 10 000+ за нещо което струва 5 000лв ?
 

Sky

Well-Known Member
Рейтинг - 95.7%
22   1   0
Сайтът си го работя сам - насрочвам публикации във фейсбук страницата, приемам обаждания и се обаждам за потвърждения на поръчките. Минавам през доставчиците, с които се работи, взимам нещата от тях, освен ако не съм заредил наличности, подготвям пратките през myspeedy и eecont, и ги изпращам. Общо не повече от 2 часа дневно.

За два часа толкова много дейности???
 

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
За два часа толкова много дейности???
Колко време ти отнема да се обадиш по телефона, за да потвърдиш заявка? На мен не повече от минута. Разбивка на времето ли да ти направя?! Да, 2 часа дневно. Който не вярва, да провери!

Бих искал всеки тук да провери в тоя форум дали има друг автор, който да е отговорил на толкова много въпроси на хора, които не са заинтересовани към бизнеса, който продавам. Разбирам, че е форум, но форум е различно от пейката пред блока, където стари бабки оправят хората. Преди години, когато купих тоя бизнес много неща не знаех. И се учех в движение. Отговорил съм на всички, които са питали. Повече тук няма да отговарям на въпроси на махленски клюкарки, които имат желание да купят нещо, което изкарва пари за без пари. Който има интерес към бизнеса и иска да пита нещо, да го направи на ЛС или да върви на майната си!
Средна печалба може да ми определя само някой, който знае печалбата ми от последните 12 месеца. Не знам как определи 203 лв осигуровки и 100-120 лв за счетоводител, моите сметки са различни. Сметките без кръчмар са много готини. И винаги грешни.
И да, купих бизнеса за 8 000 лв, и го продавам по-скъпо. Който не го устройва, да подмине темата.
 

nsevimov

Active Member
Рейтинг - 100%
3   0   0
Колко време ти отнема да се обадиш по телефона, за да потвърдиш заявка? На мен не повече от минута. Разбивка на времето ли да ти направя?! Да, 2 часа дневно. Който не вярва, да провери!

Бих искал всеки тук да провери в тоя форум дали има друг автор, който да е отговорил на толкова много въпроси на хора, които не са заинтересовани към бизнеса, който продавам. Разбирам, че е форум, но форум е различно от пейката пред блока, където стари бабки оправят хората. Преди години, когато купих тоя бизнес много неща не знаех. И се учех в движение. Отговорил съм на всички, които са питали. Повече тук няма да отговарям на въпроси на махленски клюкарки, които имат желание да купят нещо, което изкарва пари за без пари. Който има интерес към бизнеса и иска да пита нещо, да го направи на ЛС или да върви на майната си!
Средна печалба може да ми определя само някой, който знае печалбата ми от последните 12 месеца. Не знам как определи 203 лв осигуровки и 100-120 лв за счетоводител, моите сметки са различни. Сметките без кръчмар са много готини. И винаги грешни.
И да, купих бизнеса за 8 000 лв, и го продавам по-скъпо. Който не го устройва, да подмине темата.
Ти сам си определи средната печалба в описанието на темата само че като я определи си забравил да премахнеш разходите за осигуряване и счетоводство. Иначе как определи че съм 'махленска клюкарка' ? Защото доколкото познавам себе си имам парите, желанието и уменията да управлявам такъв бизнес.

Човек който няма никакъв друг бизнес и не се осигурява на максималният осигурителен праг трябва да плаща 203лв осигуровки като управител на дружеството.

Ако работи по твоят метод т.е когато има поръчка да ходи да купува и след това да праща това са 30 фактури за осчетоводяване на месец което ще рече 100 - 120лв разходи на месец за счетоводител.
 

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Ти сам си определи средната печалба в описанието на темата само че като я определи си забравил да премахнеш разходите за осигуряване и счетоводство. Иначе как определи че съм 'махленска клюкарка' ? Защото доколкото познавам себе си имам парите, желанието и уменията да управлявам такъв бизнес.

Човек който няма никакъв друг бизнес и не се осигурява на максималният осигурителен праг трябва да плаща 203лв осигуровки като управител на дружеството.

Ако работи по твоят метод т.е когато има поръчка да ходи да купува и след това да праща това са 30 фактури за осчетоводяване на месец което ще рече 100 - 120лв разходи на месец за счетоводител.
Ти се припозна в това определение, не аз.
Фактурите може да са повече, понеже нещата се купуват от различни места. А може и да са по-малко, ако например се държат наличности и не се купува по 1-2 бройки. Когато аз го купих това нещо, бившия собственик въобще не оперираше с фирма и счетоводство. Изпращаше от името на няколко човека пратките. Т.е. не плащаше за фирма и счетоводител. Аз го направих прозрачно. И съм преценил, че мога да се справя с разходите по една фирма. Бъдещият собственик на този бизнес ще си прецени за себе си дали иска да работи прозрачно с фирма или не. Никак не е ок да вадиш от печалбите разходи за фирмата, понеже това е бил моя избор. Изборът на бъдещият собственик си е негов. Мен не ме интересува как ще се управлява бизнеса и сайта след мен. Мен ме интересува да си избия парите, за които съм го купил и които съм инвестирал в този бизнес. На който не му оттърва, да не ме занимава. За останалите - на ЛС. Понеже е несериозно и понеже пълненето на темата е присъщо за махленските клюкарки, троловете и всякакви такива нещастни гадинки, с които форумите (и не само) са пълни.
И това абсолютно сериозно е последният ми отговор в темата. Ако някой го интересува нещо, да пита на ЛС. Ако не, да не се сърди, че ще бъде игнориран и докладван за спам.
 

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Понеже всички искат нещо евтинко, ето я промоцията. Можете да си купите работещ онлайн магазин с ежедневни поръчки за 10000 лв. Ще трябва обаче бъдещият купувач да е съгласен да прежали някои неща и да се оправя сам, точно както се оправях аз сам.
 

Горе