от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

gshopov

Well-Known Member
Здравейте,

дайте инфо от къде купувате домейни :) и защо също така ако сте имали проблем някъде споделете и него

аз ползвам годадди предимно (30-40 домейна) но нещо взех да се замислям дали е най-изгодния вариант който може да се ползва затова и питам :)
от къде си купувате и защо

name.com видях че имат free privacy при закупуване на домейн от тях но не разбрах дали е за всички разширения или е само за .com

така че :Д давайте да съберем инфо за най-добрите :Д сайтове за домейни
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Преди купувах от ГоуДеди, сега предпочитам Моникър. Няма да обяснявам предимствата, понеже ще се изсипят 10-ина човека с различно мнение, а не ми се занимава с тях...
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Не може да се ползва whois privacy protection за следните домейни:

.CO.NZ, .NET.NZ, .ORG.NZ, .TEL, .EU, .CO.IN, .NET.IN, .ORG.IN, .GEN.IN, .FIRM.IN, .IND.IN, .CO.UK, .ME.UK, .ORG.UK, .IN, .US, .ASIA,

Обаче за много други домейни е приложима: .com, .net, .org, .info и др.
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

аха защото на name.com чета .com 8.99 includes free privacy .......... и не ми стана ясно дали се отнася и за другите
а някой с трансфер към тях знае ли дали получаваш като про годадди още 1 год и дали ти дават privacy след трансфер
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Аз имам риселърски акаунт (със съответните отстъпки) тук: resellerclub.com Отстъпките са на няколко нива, в зависимост от оборота, които си направил: resellerclub.com.

Има free privacy, free dns и разни други free неща. Има чудесен админ панел, непрекъснато има и промоции. Някой ако го влече даже има и готов сайт за продажба на домейни, хостинг и подобни услуги. Само си го настройваш малко и си в бизнеса.
 
Последно редактирано от модератор:
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Чувал съм, че GoDaddy е започнал да прави проблеми на нови клиенти - кара ги да му се обаждат по телефона и да пращат сканирани документи. Мен до сега не са ме тормозили по този начин.

GoDaddy - на мен не са ми се обаждали (или поне не си спомням) но други клиенти са тормозени
LunarPages - не помня да съм ползвал телефон във връзка с тях, обаче други клиенти са били тормозени
HostGator - трябваше да им се обаждам за да потвърдя акаунта
Directi (един от многото му риселъри) - не се е налагало да ползвам телефон
FreeHostia - обадиха ми се (т.е. нямах разходи за телефон) за да потвърдя регистрация на домейна
Byethost - обадиха ми се (т.е. нямах разходи за телефон) за да потвърдя регистрация на домейна (те май са единствения риселър на DirectI, който ползва телефон)

Това с телефона ми се струва много архаично - това е технология от преди 134 години (изобретен през 1876 г. от шотландския учен и изобретател Александър Греъм Бел). Поне да бяха ползвали технологията "електронна поща" - тя не е толкова стара - само от втората половина на миналия век...

telephone.gif


Обаче PayPal водят класацията по тормоз - искаха да им пращам факсове обаче не им се дадох - пратих им документите през сайта чрез сигурна връзка (https) - кой ползва факсове още?

Изискването от страна на търговец за ползване на телефон или факс от клиента (без това предварително да е било написано с големи букви в рекламите) трябва да се счита за тормоз.

Доставчикът на услугата (ако е коректен) трябва да може да комуникира с клиента чрез електронна поща или с нещо като osTicket през https (ако не може да осигури това да пише с големи букви в рекламите, че не може). Може и с някаква система за чат, която не изисква плъгини на браузъра за да работи (само активиран JavaScript).

А това с ПИН код пращан по телефон (каквато практика има Google при откриване на нов акаунт в някои случаи) е голяма глупост. Ами ако нямам телефон и не искам да имам? За ПИН кода на AdSense, който се праща по пощата (не електронната, а тази с хартиените писма, които се носят от пощальони) няма да коментирам....
 
Последно редактирано:
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

образно казано всичко което изброи според мен е така и не е така
пращат ти по пощата гоогле за да докажеш че ти си си ти :) че си истински човек
обажданията по телефона не са ми се случвали до сега и немога да ги коментирам но определено в 21 век малко хора нямат телефон и 5 мин разговор няма да навреди на никого най-вероятно целта е заради зачестилите регистрации на домейни с собсвеници имащи имена от вида фсдфсдф фсдфсдф :) често срещано в бг :)
аз разпитвам като качество на услугата :) и най вече free privacy + нормална цена :)
също ме вълнува при трансфер към въпросната фирма дали ще получа бонус година или си остава същия период
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Това с ПИН-а на AdSense е напълно излишно, защото при получаване на парите удостоверяваш кой си (не можеш да си вземеш парите нито с чек, нито с Western Union, ако не си този, за когото се представяш).

И какво пречи да си поговорят по телефона с лице на име "фсдфсдф фсдфсдф" (като изключим проблема с трудното изговаряне на името)?

И защо трябва клиентът да плаща 10 лева за разговор с доставчика на услугата или да търси други по-евтин начин за телефониране? Дори и обаждането да е от доставчика нали в крайна сметка всичко се плаща пак от клиентите?
 
Последно редактирано:
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Namecheap.com
Така ме посъветваха от форума на Хостгатор. В момента съм се регнал в акаунта и гледам цена за .com 9.69 $. Като си намериш и код за отсъпка излиза минус 10-15 процента. Има безплатен Privacy Protection като купиш за първи път домейн.
Иначе цените след това са:

Package Comparison

WhoisGuard Protect One @ $2.88/yr


  • Protects One Domain
  • As Low as $2.88/yr
  • Currently Free With New Registrations and Transfers, for the first year only


WhoisGuard Dual Pack @ $4.88/yr


  • Protects Two Domains
  • As Low as $2.44/yr per Subscription

WhoisGuard 5 Pack @ $7.88/yr


  • Protects Up to Five Domains
  • As Low as $1.57/yr per Subscription
  • Buy More! Save More!
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Godaddy естествено това е таткото все пак в топ 50 в alexa другите даже не са и в топ 1000
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

internet.bs - домейните са около осем долара, дават безплатно whois privacy. Понякога купувам домейна от годеди с промокод, след това си го прехвърлям в internet.bs. За годеди не забравям да вляза в пей пал след всяко плащане и да премахна автоматичното подновяване, защото гадовете проклети даже и да премахнеш всички отметки, пак го включват.
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

И аз напоследък пазарувам домейни от internetbs.net - добри цени и лесно управление...
Тук също може да се прехвърлят безплатно домейни между различни акаунти.
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Аз вземам от татенцата, защото са евтини. Ако ми трябва прайвъси вземам тогава домейна от namecheap, там по 5 прайвъсита на куп се вземат евтино и после се разхвърлят по домейните. Чувал съм че и при name.com са далавера заради прайвъсито, но не съм вземал.
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Аз вземам от годеди и нейм понеже предлагат промоции и гледам домейните да не са разпръснати, че ще ги забравя. :)
 
От: от къде да си купуваме домейн и от къде не ?

Отдавана не съм купувал нищо от GoDaddy. Съветвам всички, които имат домейни там да си ги трансферират другаде и да спрат да ползват услугите им. Особено ако държите да не ви изтекат личните данни (тяхната услуга за whois privacy е неработеща - всеки може да им прати запитване и те ще дадат личните ти данни без да те питат като за услугата ще дръпнат пари от сметката на клиента, а не от сметката на лицето, което иска личните данни).

Ако не ползвате whois privacy може и да им ползвате услугите, но само за домейните (хостинга им е калпав). И бъдете готови да си говорите по телефона, да им пращате сканирана лична карта и сканирана дебитна карта и т.н.

Знам за случай когато нов клиент си регистрира домейн, всичко изглежда ок на пръв поглед, но после му връщат парите и трият домейна и после разправии за сканирани лични карти и т.н. Клиентът прати личната си карта, говори по телефона, но въпреки това не се разбраха. Сега клиентът е клиент на NameCheap и не е имал проблеми с тях.
 
Последно редактирано:

Горе