хостинг без пари

happyslacker

New Member
HostGator се изложиха с тяхната промоция -80%. Видяхме им и хостинга колко е надежден - щом техния сайт има проблеми със зареждането...

В резултат много уеб мастери са им ядосани и няма да си купят хостинг от тях.

Аз имам малко свободни ресурси (не при HostGator) и за да не стоят неизползвани предлагам да споделя неизползваните ресурси.

С какво се различава предложението ми от всичките безплатни доставчици на хостинг?

- Няма пренасочване/кражба на част от трафика (подобно на byethost и 000webhost)
- Скорост на зареждане не като на безплатен хостинг (freehostia), а като на платен
- Няма ограничения в броя на домейните/субдомейните, които ще се хостват
- Няма да ви искам личните данни, сканирани паспорти, обаждания по телефона и т.н.

Разбира се има ограничения в пространството и трафика (които могат да се увеличат), защото аз плащам не за "неограничен" хостинг, а за такъв с определени параметри (и то плащам няколко пъти повече от цената на "неограничения" хостинг на HostGator и други подобни доставчици).

Такова нещо като "неограничен" няма!

Имам възможност да предложа хостинг на два сървъра - единия работи със cPanel (без SSH), а другия с Kloxo (известен и като lxadmin) (втория има по-голям потенциал за товарене, но има някои бъгове - напр. не му работи редакцията на файл през контролния панел - трябва да ползвате FTP или SSH ако искате да промените някой файл).

По подразбиране смятам да настроя ограниченията на 1GB пространство и 20GB трафик (за да мога все пак да направя някаква сметка колко акаунта още мога да позволя). Ако ползвате Wordpress е добре да инсталирате плъгина WP Super Cache.

Хостингът е без пари за някакъв пробен период (примерно един-два месеца) и после... пак без пари :) - може да се плаща алтернативно - с някаква услуга, връзки, регистрация някъде през мой реферален линк и т.н. (не ми се иска да получавам пари пряко, но ако все пак много държите да дадете пари може да платите задълженията ми към някой freelancer, който ми е извършил услуга и имам да му плащам).

Разбира се услугата се предоставя "такава каквато е" без гаранции (стандартна клауза в договорите за уеб хостинг). На хостваните сайтове не трябва да има хазарт, порно, HYIP, измами, "пиратско" съдържание и т.н.

Запазвам си правото да откажа хостинг без да обяснявам защо.
 
От: хостинг без пари

еми освен голяма зелена репутация какво да ти кажа
:) И от мене една голяма, въпреки че няма да се възползвам.
 
От: хостинг без пари

Сървърите са в САЩ и двата (макар че за втория плащам на канадска фирма).

От предложението могат да се възползват и хора, които си имат хостинг, но искат с цел SEO някои от сайтовете им "сателити" да са на уникален IP адрес.
 
От: хостинг без пари

Сподели кои са хостинг провайдърите че си търся нещо надеждно
 
От: хостинг без пари

За хостинга плащам на този (план RS Regular) и този (план VPS2). От първия не искат телефонни обаждания, сканирани документи и т.н.; вторите се опитаха да пратят гласово съобщение на два от телефоните ми, но не се получи и ми активираха услугата без верификация по телефона. Разбира се аз няма да искам такива глупости.
 
От: хостинг без пари

happyslacker за тоя tmz не чета хубави отзиви из нета. Твоят опит обаче какво показва?
 
От: хостинг без пари

Като изключим, че бяха го кракнали и в резултат се загубиха данните (архивът им беше от преди няколко седмици, само базите от данни бяха пресни) други проблеми не е имало. След хакването сървърът им е по-малко натоварен или поне така ми се струва. Ако го сравним с големите доставчици, сървърът понася натоварването с Wordpress и хиляди посетители по-добре от тях - вместо да ми блокират сайтовете ме посъветваха да си инсталирам WP Super Cache.

За всеки популярен хостинг ще прочетеш лоши отзиви.

"godaddy sucks" - 14,300 results
"hostgator sucks" - 5,400 results
"lunarpages sucks" - 374 results
"tmzhosting sucks" - 6 results
 
От: хостинг без пари

Значи няма да има проблем да си хостна 2 WP блога + 1 за тестови цели, 1 статична страничка, 1 OpenCart онлайн магазин, а може би в бъдеще 1-2 форума (това не е сигурно обаче)?
 
От: хостинг без пари

Зависи кой план ще избереш. Нямам опит с "неограничения" им (на tmz) план. Иначе ако искаш през моя "reseller" акаунт (или твой "reseller" акаунт, ако си купиш такъв) предполагам, че няма да е проблем. Щом издържа на Wordpress MU с база от данни гигабайт и половина и няколкостотин посещения на ден не би трябвало да има проблем с 1-2 форума с толкова посещения. Ако ти трябва сертификат за магазина мисля, че при другия доставчик сертификата ще е по-евтин. Колко посещения очакваш на блоговете?

Имай предвид, че големите бази от данни не знам как да ги експортирам (за хостинга със cPanel) и ако решиш да сменяш хоста ще имаш зор. Иначе бази от данни от няколко мегабайта се експортират през съответния контролен панел безпроблемно. При другия хостинг имам достъп като root и мога директно да ги архивирам и копирам.
 
От: хостинг без пари

Еми не повече от 30-40 посещения на всеки от блоговете, форуми мисля тепърва да правя, но това са просто планове, не се е реализирало като идея. Мисля на твоя риселърски акаунт да се пробвам. За магазина мисля да си купя и да работи тоя сертификат в зоната на регистриране на акаунт, въвеждане на лична информация, а самото плащане става през пейпал и алертпей, не приемам директно с кредитни карти, не съм толкова луд! Харесал съм си това сертификатче: http://www.positivessl.com/ssl-certificate-products/ssl/ssl-certificate-positivessl.html ама може и от годеди да си взема, ако набарам някой купон, който да ми дава по-яка цена.
 
От: хостинг без пари

Освен сертификата ще трябва да си купиш IP адрес, защото трябва уникален IP адрес за да може да ползваш сертификата. За блоговете може да ми напишеш адреса на електронната си поща за да ти направя акаунт.

IP адреса струва $1.00 USD месечно при RegencyHost, а сертификата е $25 годишно (на друго място в сайта им са дали 2.08 на месец и си помислих, че е за година, но ги питах и изяснихме нещата) - общо $37 годишно. При TMZ сертификата е $20, IP адреса пише, че е $3 (предполагам на месец) - общо $56 на година. Не би трябвало да има проблем да си купиш отделно сертификата, от където поискаш (обаче на практика продавачът може да иска да си купиш от него и хостинг за да ти продаде сертификата).
 
Последно редактирано:
От: хостинг без пари

Аз бих искал да се възползвам. Един въпрос- пространството, което си решил да заделиш ми е достатъчно за три прохождащи сайта, та: може ли да хостна повече от един домейн в акаунта си?
 
От: хостинг без пари

Няма ограничения в броя на домейните (не виждам смисъл да съществуват такива). Който иска хостинг направо да ми пише адреса на електронната си поща - да не питам всеки път (може на ЛС за да не храним спамерите).
 
От: хостинг без пари

Като се логвате ползвайте адреса, който ви дадох в ЛС (а не някой адрес без https - не съм сигурен какво ви се праща автоматично на пощата при създаване на акаунта) и задайте на браузъра да добави изключение както е на картинката (ако сложите отметка в полето "Permanently store this exception" няма да пита всеки път, ще помни сертификата и ще извежда съобщение, ако сертификата е подменен с друг):
exception.png


Ако полето за отметка е неактивно значи ползвате режима "Private Browsing". В такъв случай може да настроите изключението за постоянно от:
Edit -> Preferences -> Advanced -> Encryption -> View Certificates -> Servers -> Add Exception.
 
Последно редактирано:
От: хостинг без пари

Вече съм in.. cPanel11, Cron, Rubi on rail.. в панела скоростта е перфектна, тия дни ще видим и сайтовете. Чудесна инициатива, за която
освен голяма зелена репутация какво да ти кажа
-Sic!
Аз наистина не успях да се вредя за Гатора, което много ме разочарова, а исках да си разкарам малко неща от iPage. (И ще използвам да добавя: iPage SUCKS!!!), така че: Благодаря, колега!
 
От: хостинг без пари

Хепислакър, няма да се възползвам от офертата, но много много се радвам да видя, че има хора като теб ;)
 
От: хостинг без пари

Доволен е хостинга, нямам оплаквания, даже е по-добре от iPage на който все още имам проекти, но тях ще ги местя тук по-нататък. Прехвърлих 1 блог успешно, другото - следващата седмица. :)
 
От: хостинг без пари

Добре е да имаш на разположение поне два доставчика на хостинг за да може при проблем бързо да преместиш сайтовете. Най-добре да се диверсифицира - не всички сайтове да са на един хостинг.

До сега не съм имал доставчик, при който да няма прекъсване на услугата поради форс мажорни обстоятелства.
 

Горе