Custom маркери на Google maps и RSS

Ivo_

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
58   0   0
Някой може ли да каже как точно мога да ползвам RSS с данни от моя база, които да се изсипват google maps на мой сайт.
В случая за кастъм маркерите ръчно видях как се прави, но не мога да схвана какво да ползвам, че да взима данните от базата.

Четох разни неща из нета.. много объркано. :(

Edit: Хм, мислех, че пуснах темата в раздела за скриптовете, не знам що се озовах тук.

Последно редактирано:
От: Custom маркери на Google maps и RSS

Ами в нета можеш да видиш как се прави RSS емисия (RSS feed with PHP and MySQL) или (Create RSS feed with PHP and MySQL ).
След това трябва да намериш PHP, скрипт, който чете RSS feeds (Read RSS Feeds with PHP).
До тук добре, след това трябва да почнеш работа с Google Maps API има много примерни за маркери. Там поддаваш адресите, които си ги взел с горния скрипт и Еврика, вече имаш къстюм маркери на сайта ти. Можеш да си слагаш заглавия, описание на тези маркери и за да добавиш нов просто си добавяш един в базата данни.

П.П. ако тези RSS емисии ще се ползват за твоя сайт няма нужда от това да ги правиш.

Ами до правенето на RSS-а няма проблем. После вече с примерите - всичките, които видях са с показани един вид "изплюти" данните, които "захранват" гугъл мапс-а.
Та затова питам за частта, в която се включва RSS-а. :)

Да речем, че имаш различни сайтове, където трябва да покажеш едни и същи маркери. Тук можеш да ползваш RSS, така че, когато промениш маркери в 1 главен сайт, да се променят навсякъде. ( Разбира се има още много различни начини, да се направи без, да се затормозяваш с RSS )

Ако все пак ползваш само за 1 сайт няма нужда от RSS емисия. Просто в API "изплюваш" данните от базата данни директно и той вече работи :)

Ами точно проблема ми е с изплюването на данните. Нещо с java-та не знам как да го направя. :))
Ако може примерен код... :)

Достатъчно добри предложения за Java Select -> http://bit.ly/H1A7ar
Надявам се, като си тръгнал такива неща да правиш имаш поне мъничко познания :)

П.П. Чудно ми, защо в сайт ползваш java за такова нещо?
Разбирам да е мобилно приложение и да го правиш на java, ама... не знам :)
Ако ти трябва още помощ ми драсни на ЛС, че и без това е в грешен раздел :)

Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Ivo_

Горе