Handmade продукт съвет

AntonDoynov

New Member
Привет, колеги!

Нуждая се съвет или по-скоро насока :)

Започнах с продукт (няма да казвам уникален, оригинален и т.н. защото не е и има други като мен). Става въпрос за плетени калъфи за телефон от прежда. Изглежда добре, хващат окото и имам поръчки, а вече и за Kindle и таблети, но нещата стават главно "от уста на уста". Имам фб страница
и съм плащал реклама за нея, имам запитвания от нея, но нищо особено и затова сега съм поспрял там. Сега наблягам на образоване и чета много статии за заглавия, снимки и т.н., дори си направих light box (уникален за снимки на малки неща-ако някой иска да си направи, не се притеснявайте да пишете!!!).

Това е бекраунда, а относно отговорите, които се надявам да получа:

1. Къде да се насоча- в сайтове за handmade (etsy и др. такива платформи) или при най-големите риби - ebay и amazon в секцията за phone cases?
2. Трябва ми финансиране и съм се насочил към crowdfunding и Kickstarter по-специфично. (събрал съм статистика, някой ако се интересува да пише!)
3. Тук идва следващия ми въпрос- няма възможност за регистрация в Kickstarter и Amazon, a знам че е възможно, защото в 2-те има силно българско участие.

Това е засега, изчел съм толкова много тук и знам, че има подобни теми, но все пак е добре да попитам, надявам се помогна и на някой друг :)
 

epiqe

Active Member
От: Handmade продукт съвет

Само искам да ти спомена още един сайт. Хич му нямах доверие обаче листването е безплатно до продажбата. Имах късмет и имам две продажби този месец, много изненадващо за мен. Bonanza.com пробвай и там ако искаш, не се знае от къде ще изскочи зайчето :)
 

RealMoney

Well-Known Member
От: Handmade продукт съвет

Имал съм точно, ама точно такъв бизнес преди време :) Изкарахме пари с партньора, след това му продадох моя дял и сега той си го движи, изкарва си доволно пари на месец, като отвреме на време ми праща по някой готин калъф ;)


1. Къде да се насоча- Насочи се на първо време към etsy. На Запад си умират за такива калъфи и цените могат да стигнат до 20-25$ за бройка преспокойно. Бранд си измисли задължително!
2. Трябва ми финансиране - Колко ти трябват за да започнеш по твои сметки? Мога да съм полезен както в калкулациите, така и във финансирането ако те бива?
3. Тук идва следващия ми въпрос- не е фатално ако нямаш първоначално.
 

AntonDoynov

New Member
От: От: Handmade продукт съвет

Здравей,

Благодаря за съвета, относно финансирането- мисля за сума около 6-7к (сумата е съобразена и с Kickstarter, който засега е план А, според статистиката в crafted/handmade секцията при такава сума шанса за успешна кампания се качва) лева първоначално. Като по-голяма част от тях ще инвестирам в "бранда"-лого, сайт евентуално или онлайн магазин в някоя платформа, промотиране естествено и суровини (прежди, копчета и т.н.). Добър съм в сметките, тук обаче съм нов в онлайн търговията и сметките са ориентировъчни, все пак съм се парил и съм давал пари на вятъра.
Kickstarter е платформа за групово финансиране- идеата ми е там да започна кампания за набиране на средства, единственото което ме спира е, че България не присъства в позволение списък, от който можеш да стартираш кампания. Ако някой има опит или е чул нещо нека да сподели.
 

AntonDoynov

New Member
От: Handmade продукт съвет

Ще направя опит за Kickstarter, ако не се получи ще направя кампания в Indiegogo или друг crowdfunding сайт, мерси ;)
 

sixking

Well-Known Member
Снимки поне да видим на калъфите?

Да не ти убивам мечтите, ама плетени калъфи за телефон? Ибей пълен с калъфи, не знам как ще се справиш с конкуренцията. Наистина обаче, бох се радвал да споделиш някоя снимка да ги видим. (ако има, не съм я видял, че съм на телефона)
 

Горе