Local SEO за Англия

Moko

Well-Known Member
Здравейте!

Някой прави ли Local SEO за UK? EMD и silo техниките работят ли все още или не?

Благодаря предварително!

Накратко — да, но с резерви:
1. EMD носи малко предимство при Local SEO, но без качествено съдържание и backlinks не е достатъчен сам по себе си. Преди години това даваше голямо предимство в Google, НО след редица ъпдейти в алгоритмите (особено EMD Update от 2012 и следващите), влиянието му е значително намалено, но не е нулево — все още може да помогне леко, особено при Local SEO.

2. Silo структурата все още е валидна и препоръчвана практика, особено за по-големи сайтове — помага на Google да разбере тематиката. Но трябва да се комбинира с добро вътрешно свързване (internal linking).

GPT-то не знае, а аз спрях да се занимавам със SEO преди няколко години, затова реших да попитам. Все пак благодаря!

Съдържанието е ясно, без него няма как да минем. За структурата с линкването също е ясно. Въпросът е че имам запитване за няколко такива сайта, но не става въпрос само да взема едни пари. Ако не работи, искам да кажа на клиента че не работи.

Ако някой друг има опит да даде акъл, ще съм благодарен! :)

Чичо гугъл редовно (на около 6 месеца) си "актуализира" алгоритмите и трудно ще получиш гаранция за успех на дадена стратегия, но не пречи да опиташ всичко което не нарушава правилата.

Горе