Monese алтернатива на Revolut, £/€15 при регистрация

a4kata

Member
Видях, че има няколко теми за Revolut във форума, но никой не отворил такава за Monese, та аз реших да се престраша.

Като цяло Монесе според мен не е нищо по специално от Revolut.
Накратко това, което предлагат с безплатния план е:

-Безплатна дебитна карта
-Теглене и зареждане на месец до £/€ 200 без такса.
-Плащания с картата до £/€2000 без такса.
-Инстанти преводи към други потребители на Monese без такса.
-Apple и Google Pay
-IBAN в евро и паудове.

При първия платен план от £/€ 4.95 лимитите за теглене и плащане стават респективно на £/€ 800 и £/€ 8 000.
При втория платен план от £/€ 14.95 няма ограничения.

Според мен това, заради което хората ще се зарибят да се регистрират е безплатните £/€15, които предлагат, но и при тях има малко "тънкости" на мен ми изпратиха реферален код за регистация. Викам си хубаво ще го пробвам отварям monese.com през лаптопа въведох си номера в сайта, пратиха ми смс с код за потвърждение и линк на телефона да изтегля app-a. И след това си попълвам данните, стигнах до верификацията, която сравнение с Revolut може да се извърши дори само с шофюрска книжка и малко "упражнения" с предната камера.

Минах верификацията, поръчах картата ама поле за въвеждане на кода така и не се появи. Още по времето като си попълвах данните ми стана странно, че няма поле за реферален код викам си след верификацията трябва да е там, да ама не :D .

Та излезе, че съм се верифицирал без нищо :( . След като си потвърдих акаунта отидох в таба за покани приятел да видя какво става и кво да видя само реферален код без никакви линкове, за да се открие линка човек трябва да тръгне да изпраща СМС-и на контактите си в телефона през app-a им като СМС-а е следния:

Get a €15 welcome gift when you open a Monese account and add money. Just use my code: ANGE751. Download the Monese app here: https://monese.app.link/D5sS1kkff0?invite=ANGE751
Пробвах линка и изтеглих апп-а от друг телефон и още на 2-рата стъпка след избора на езика, заедно с въвеждането на имейл и парола излезе полето за реферален код.
Та явно от Monese, тези хорица като мене, които директно влязат в monese.com и си въведат номера и им пратят линк да изтеглят апп-а вече си ги имат за техни и не дават пара :D, нищо че после тези същите хорица имат един код дето се чудят къде да го въведат.

Та да обобщя за тези, които искат да получат безплатните им £/€ 15:
1.Теглите app-а от линка по-горе, който съм дал, кода който трябва да въведете е също там.
2.Верифайвате си акаунта, якото е, че може дори само с шофюрска книжка.
3.Ще ви пита дали искате Еврозонов или УК акаунт, аз избрах евро и сега ме е яд защото безплатните 15 ще са в евро а пауда е все още повече от еврото(ще видим след брегзита :D).
4. Минимума за top-up е £/€ 10, вкарвате колкото ви е на сърце аз лично бих вкарал 10, като ви пристигне картата активирвате я, правите една транзакция с нея и след транзакцията до 48 часа ще получите безплатните £/€ 15.

P.S. по горе съм дал моят реферален линк и код ама както казах няма как. Ако не ви кефи винаги можете да изтеглите апп-а от google play и да си намерите друг код. За мен е важно да има взаимна изгода. Няма проблем колегите, които са изтеглили през моя линк след това да си пуснат в темата техните линкове та другите колеги да се регистрират през тях и така да има за всички.
 
Имам изкарани 120 евро от покани, кодът за покана се въвежда още в самото начало когато се изтегли приложението.
 

a4kata

Member
Свърши "далаверата" вече. Смениха си промоцията на £/€ 5 при потвърждаване на картата и £/€ 15 след направери плащания с картата или трансфери за над £/€ 500. Уж казват за добро, защото тотал стават £/€ 20 вместо 15, ама по не е яко...
 

karamkraz

New Member
Смисълът на тези карти е във възможностите, които предоставят - минимизиране на разходи за банкови такси, анализ на месечните плащания, безконтактни плащания с мобилни устройства, мигновени преводи между притежателите на картите. Ако някой си пълни портфейла с карти за 20-30 лева, той не е таргет на тези финтех компании.
 

Горе